Samsung a lansat oficial, inclusiv în România, un update software pentru tableta Galaxy Note 10.1, pe care l-a botezat ca să pară mai atractiv Premium Suite. Actualizarea aduce îmbunătățiri pentru unele funcții, pentru multitasking și lucrul cu S Pen. Actualizarea vine la pachet  cu Android 4.1, actualizare pentru 4.0, platforma pe care a fost lansată tableta din seria Note.

samsung galaxy note 10.1
samsung galaxy note 10.1

Tableta Samsung Galaxy Note 10.1 este gândită pentru crearea de conținut, pentru business și productivitate, dar și pentru educație. Actualizarea Premium Suite are ca noutăți:

Multi Window: această funcție le oferă utilizatorilor libertatea să redimensioneze, să mute sau să aşeze aplicațiile selectate în mai multe moduri de vizualizare, rulându-le simultan sau în paralel cu ecranul de pornire. Experiența este similară utilizării unui PC;
Air View: funcția permite utilizatorilor să folosească S Pen pentru a previzualiza cu ușurință conținutul, fără a avea nevoie să îl deschidă.
Quick Command: folosind S Pen-ul, utilizatorii pot activa în mod rapid aplicațiile și serviciile pe care le utilizează cel mai frecvent.
Easy Clip: permite utilizatorilor să selecteze și să decupeze conținutul pe care vor să îl salveze, să îl copieze sau să îl împărtășească, în doar câteva secunde.
– Paper Artist: aplicația le permite utilizatorilor să personalizeze schițe sau alt tip de conținut multimedia cu ajutorul diverselor stiluri de culoare sau de pensule. Paper Artist include peste 30 de efecte artistice, care pot fi adăugate imaginilor sau fișierelor media.

Android 4.1

Update-ul la Premium Suite pentru Samsung Galaxy Note 10.1 aduce și un sistem de operare mai rapid, cu funcții îmbunătățite. Android 4.1 (Jelly Bean) are o interfață nouă, performanță și timp de răspuns mai bun la rularea aplicațiilor. Interfața de utilizare a fost optimizată pentru ecranul de 10.1 inci.

Funcțiile S Voice și Smart Alert sunt, acum, suportate și de către Samsung Galaxy Note 10.1.