Windows 8 a vândut 40 de milioane de licențe în prima lună după lansare, spun cei de la Microsoft care consideră că aceste cifre sunt mai mari decât cele înregistrate de Windows 7. Păi sigur că sunt. Atunci nu exista opțiune de upgrade online și costa o grămadă de bani noua licență. Acum OS-ul este accesibil, upgrade de la Windows 7 e chiar ieftin, plus că există și versiunea Windows RT pentru tablete, care mi se pare că este într-adevăr bine făcută. Windows 8 a fost adoptat entuziast, dar să nu uităm că are probleme.

windows 8 blue screen 2

Cei din afară sunt la fel de sceptici, cifrele prezentate nu sunt spectaculoase. Cifrele sunt solide și arată interesul pentru noul OS. Eu vă spun sincer, este bun, rapid și arată bine. Oricine și l-ar dori. Dar când încep să apară erorile n-ai vrea să fi făcut niciun upgrade. Mi-a luat două zile să șterg Windows 8 și să reinstalez Windows 7 și să găsesc ultimul back-up să-l refac cum era înainte de erori. Windows 7 a ajuns la 60 de milioane de licențe după două luni și jumătate, deci putem specula că primele 40 de milioane au fost în 5-6 săptămâni, un pic sub cifrele Windows 8.

Microsoft recunoaște că majoritatea sunt utilizatori Windows 7 care au făcut upgrade, ca și mine. Zău, Windows 8 este mult mai rapid și te descurci ok dacă înveți niște short-cut-uri. Dar ce să-i fac dacă nu merge? Am un laptop luat în 2012, ar trebui să fie floare la ureche…

Cifra de vânzări raportată de Microsoft include de asemenea licențele vândute producătorilor de PC-uri, care sigur că au cumpărat bulk ca să iasă mai ieftin. Cele mai recente statistici StatCounter arată că sunt circa 15 milioane de computere cu Windows 8 deja active. Deci restul ar putea fi în depozite și magazine.

Microsoft nu a dat detalii despre Windows RT și vânzările Surface.