Microsoft ar putea aduce aplicațiile Android direct în Windows 10, fără alte emulatoare, conform unui zvon Windows Central, preluat de XDA. Și la ora actuală se pot aduce aplicații Android pe laptop sau PC, dar pentru asta ai nevoie de un emulator precum BlueStacks sau competitorii săi.
Și pe telefoanele Samsung de top este simplu să accesezi aplicații Android pe laptop sau desktop, prin Dex sau Your Phone.
Actualizare Windows 10
Însă ceea ce se discută acum pare de domeniul SF: aplicațiile Android să ruleze nativ în Windows 10, fără alte adaptări. Specialiștii Microsoft ar lucra acum la o mega actualizare Windows 10 pentru anul 2021, probabil tot în octombrie, care să aducă și această opțiune. Un emulator propriu ar putea fi adăugat în platformă pentru a facilita accesul nativ la astfel de aplicații. Nu este clar dacă integrarea va putea fi făcută până în toamna lui 2021. Astfel s-ar rezolva două probleme dintr-un foc: Microsoft nu va mai trebui să aducă toate aplicațiile în platforma sa sau în Windows Store, dacă există în Google Play, vor putea fi rulate. În al doilea rând, Windows 10 ar rămâne sistemul de operare favorit pentru miliarde de consumatori, în paralel cu Android pe mobile.
Panos Panay, care este acum Chief Product Officer la Microsoft, a preluat recent și partea de user experience. El a proms că va fi această nouă actualizare în 2021, care va schimba și interfața și va aduce multe noutăți. Windows Central spune că, spre deosebire de alți ani, actualizarea din primăvară va fi minoră, cu focus pe bug-uri. Iar cea din toamnă va fi cea care va aduce mari schimbări.
Windows pentru ARM va fi actualzat astfel încât să se poată rula aplicațiile Windows 10 direct pe procesoarele Snapdragon și probabil vom vedea mai multe procesoare ARM pentru laptopuri și desktop-uri.
Windows 10X este de asemenea în lucru, o versiune light a sistemului de operare, pentru laptopuri ultra-portabile, pliabile sau dispozitive desktop de birou. Microsoft vrea să ofere un concurent pentru Chrome OS care este împins puternic de Google în zona entry-level și mid-range – dispozitive cu preț mic, dar capabile să ofere cam toate funcțiile. Astfel va lansa probabil anul viitor noul OS mai optimizat și dispozitive accesibile cu care să îl promoveze. Nu știu dacă este neapărat cea mai bună strategie, mai ales dacă unele aplicații nu vor fi compatibile sau nu vor rula corect.