Apple a creat o echipă dedicată care se va ocupa de realitatea virtuală, accesorii și aplicații pentru VR. Este unul dintre cele mai importante trenduri din industrie alături de Internet of Things (IoT) și Inteligența Artificială. Google are proiecte importante în zona asta, Microsoft a anunțat Hololens și toți ceilalți jucători au diverse dispozitive.

apple vr

Sursa foto.

Eu am reușit să testez HTC Vive, sistemul pentru gaming realizat de taiwanezi, precum și Gear VR al Samsung sau Oculus Rift, care a fost cumpărat de Facebook. Cred că pentru pasionații de jocuri video va fi un upgrade natural. Pe lângă privitul direct la monitor, cu un head-set VR ești direct în mijlocul acțiunii. Te plimbi prin universuri fantastice, poți face vrăji, poți lupta cu inamicii virtuali și așa mai departe. Din păcate, nu prea are altă utilitate cu excepția divertismentului. Cu toate acestea, există industrii creative unde o soluție VR s-ar putea folosi chiar la proiectele aflate în lucru. Cei care fac design, cei care lucrează în echipă la distanță, multă lume ar putea folosi VR și la birou.

Apple nu a făcut un anunț oficial privind realitatea virtuală. Tim Cook a declarat în conferința dedicată rezultatelor financiare că VR devine un trend tot mai puternic și că “nu mai este doar o nișă”. Compania a achiziționat cel puțin cinci companii start-up care au fost implicate în diverse zone legate de realitatea virtuală. Pe lângă achiziția de tehnologii și patente, cei de la Apple l-au angajat pe Doug Bowman, unul dintre cei mai cunoscut specialiști americani în tehnologia VR. De asemenea, la începutul anului a ieșit la iveală faptul că Apple a depus la comisia pentru patente un proiect de ochelari VR, care ar urma să fie dezvoltat comercial în următoarea perioadă.

De la zvonuri și pînă la eventualele anunțuri oficiale ar putea trece mult, este posibil să nu vedem un kit VR Apple anul acesta, ci abia prin 2017.