Cei de la Tesla au anunțat că vor face huse pentru iPhone din pielea rămasă de la husele pentru scaunele mașinilor. Tesla vrea să spună că încearcă astfel să combată irosirea materialelor, iar husele se vând un pic mai ieftin decât competiția, cel puțin așa spune The Verge.

tesla huse iphone

Vânzările Tesla merg tot mai bine și anul acesta au crescut producția la 50.000 de unități. În ciuda unor review-uri negative la început de drum, mașina electrică câștigă teren și există tot mai mulți utilizatori, chiar și în România. Cred că cei care merg de la birou-acasă și invers, se descurcă perfect cu Tesla, oriunde în lume. Din păcate, pînă la mers în vacanță cu mașina, mai durează. Autonomia nu este foarte mare, iar încărcarea durează ore bune. Dar tot mai mulți producători auto promit competitori pentru Tesla, iar utilizatorii sunt interesați de noua tehnologie. Eu deocamdată am testat Renault Twizy și am văzut BMW i3, fără să îl conduc. Am condus o Honda CR-Z hibrid și vă spun că tehnologia hibrid este sortită eșecului. Deși reduce consumul și are unele beneficii, nu merge fără benzină și dependența de petrol crește în timp, dacă nou-nouță consuma 6,5 litri la 100 km, probabil după trei ani va mai crește, ajunge la vreo 8% și nu mi se pare practic niciun avantaj pentru utilizator.

Încărcarea Tesla durează relativ mult. Ei zic că fiecare oră petrecută la priză îți dă autonomie de 58 de mile (93 Km). Practic, dacă ai fi sigur că găsești priză la benzinărie, ai putea merge cu mașina și oprești câte o oră pentru reîncărcare. Trecând peste asta, inițiativa lor este chiar interesantă. Probabil ceilalți producători reciclează resturile de piele, sper că totuși nimeni nu le aruncă.

Husele pentru iPhone sunt foarte apreciate, pentru că protejează terminalul, destul de scump altfel. Husa Tesla costă 45 de dolari și are și sloturi pentru carduri bancare, le poți ține lângă celular dacă vrei.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!