Cercetătorii de la MIT și NASA au reușit cu succes să bată recordurile anterioare de broadband pe Lună. Este primul test reușit cu un serviciu broadband, fiind atinsă viteza de 19,44 Mbps, respectiv de 48 de ori peste recordul precedent, conform Wired. Deci astronauții sau “coloniștii” vor putea avea acces la Internet ca și utilizatorii de pe Pământ. De asemenea sunt discuții dacă sistemul ar putea fi utilizat pe Marte…

broadband moon

Pentru a transmite datele s-au folosit patru telescoape de la sol, un sistem de transmitere a datelor laser, iar informațiile sunt transmise codat prin pulsuri de infraroșii. Dacă vă interesează strict partea tehnică puteți citi mai multe informații aici.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Pînă acum se utilizau diverse sisteme de comunicare radio care nu au dat niciodată rezultate atât de bune. Distanța de la Pământ la Lună este de 384.633km. Viteza de download a fost de 622mbps (n.a. – nu mi-e clar dacă putea fi atât de mare sau este o greșeală de tipar).

La distanța asta nici măcar raza laser nu a fost suficient de puternică pentru o recepție perfectă, fiind afectată și de trecerea prin atmosferă.

Urmează în curând un eveniment la care cercetătorii vor prezenta mai detaliat toate aceste informații.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!