Încasările dezvoltatorilor de aplicații mobile vor depăși în 2016 circa 51 de miliarde de dolari, conform unui studiu. Aparent, creșterea este de 24% comparat cu anul anterior, iar pentru prima dată se depășește pragul de 50 de miliarde. 

aplicatii mobile

Pînă în 2020 afacerile dezvoltatorilor de aplicații mobile se vor dubla, depășind 100 de miliarde de dolari, estimează realizatorii studiului, App Annie. Pentru anul trecut, estimările companiei cifrează la circa 41 de miliarde de dolari veniturile companiilor software. Cele mai mari piețe sunt China și SUA, dar vin tare din urmă India, Indonezia sau Brazilia, dar și Turcia.

Duă cum știm deja, numărul de download-uri din Google Play a fost anul trecut dublu decât cel din App Store, dar veniturile magazinului de aplicații Apple rămân mult mai mari, la fel și profiturile realizate de dezvoltatori. Veniturile iTunes sunt cu 75% mai mari decât ale Google Play. V-am mai scris eu ceva pe tema asta

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!