Zilele trecute a apărut un articol “pe surse” conform căruia Apple ar cumpăra Imagination Technologies, producătorul unui GPU bine cotat pe piață – PowerVR – folosit de Apple la iPhone, de Samsung, HTC, Asus sau Lumia. Azi, Apple cam contrazice acest zvon. 

apple-iphone-6s-processor

Este posibil ca tocmai o sursă din interior să fi dat peste cap negocierile dezvăluind discuția. Apple spune acum clar că nu vor face o ofertă pentru Imagination Technologies, mai ales că au fost obligați să dea declarația oficial, pentru că sunt companii listate pe Bursă.

În 2008, Apple cumpăra o firmă specializată în design-ul chip-urilor, iar de atunci Apple realizează intern design-ul pentru procesoarele iPhone/iPad. Preluarea Imagination Technologies ar fi avut sens doar dacă Apple ar fi vrut să facă un dispozitiv special de Realitate Virtuală, care să concureze Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive. Atunci ar fi avut nevoie de un GPU special, de un design in-house.

Altfel, procesarea grafică rămâne un detaliu interesant, dar produsele Apple depășesc deja competiția în toate testele de performanță, deci nu cred că au nevoie de altceva nou.

Din cauza zvonurilor publicate, valoarea Imagination Technologies a crescut pe Bursă și s-au făcut tot felul de speculații. De-asta Apple a fost obligat să iasă cu declarația că nu cumpără nimic. În general cei de la Apple au fost extrem de duri cu zvonurile din interior, dacă țineți minte au falimentat un producător de ecrane din safir, care urma să facă ecranele iPhone. Se zvonea atunci că tot din cauza zvonurilor apărute au decis să rupă contratul și să dea în judecată firma GT Advanged Technologies.

Desigur, deja se speculează faptul că declarația Apple conține o referință conform căreia preluarea nu va avea loc în următoarele 6 luni. Deci, practic ar vrea să cumpere PowerVR, doar că mai târziu.

Sfatul meu? Dacă negociați cu Apple, nu lăsați niciun zvon să scape 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!