Furnizorul de servicii data center Binbox Global Services, despre care v-am scris după achiziția CastleGem, lansează oficial serviciile de hosting.

Sunt pachete pornind de la 5 euro cu 10GB, fără limită de trafic și cu posibilitatea de a instala diverse CMS-uri (content management system) direct din panoul de control, cu un click. Pentru nivelul mediu este un pachet de 10 euro pe lună, cu 25GB spațiu pe disc, cu cinci domenii diferite, trafic nelimitat. De asemenea, pentru avansați, există și un pachet de 25 de euro pe lună, cu spațiu de 100GB și în rest resurse nelimitate. Vă povestesc și experiența mea cu BinBox mai târziu.

Serviciul de webhosting se bazează pe infrastructura oferită de Cisco Systems – Cisco UCS B200 (Compute Power) & Nexus 9504 (Network), HP și DellEMC (Storage), VMware (Hypervisor). Toate sistemele sunt complet redundante, oferind astfel o disponibilitate ridicată. Arhitectura este gândită să fie flexibilă și scalabilă, oferind astfel posibilitatea indeplinrii oricărei cerințe din partea clientului. Datorită arhitecturii, atât capacitatea de stocare cât și resursele alocate (CPU & RAM) pot fi ușor modificate realizându-se cu un down-time minim pentru client. Sistemul de provizionare/configurare permite clientului gestionarea ușoară a resurselor alocate acest lucru realizându-se prin intermediul unei interfețe online, nefiind necesară instalarea unui client software special. Prin intermediul panoului de comandă clientul poate să aleagă instalarea modulelor necesare în funcție de cerințele aplicațiilor dezvoltate (sunt incluse standard și module CMS).

ads

Eu după ce am vizitat data centerul Binbox am decis că merită să încerc și serviciul de găzduire. Dacă vi se pare că se încarcă site-ul un pic mai bine, este din cauza acestei mutări. Oamenii au fost super-profesioniști, au răspuns la fiecare solicitare, chiar dacă eu i-am tot bătut la cap cu detalii. Arhiva mea adună peste 30GB așa că am planul avansat. Deocamdată nu am nevoie de o soluție mai puternică, dar am avantajul că pot beneficia de resurse de câte ori este nevoie. În plus, orice problemă tehnică a mai apărut pe parcurs, a fost rezolvată rapid.

BinBox deține sau operează facilități de tip Data Center în locațiile: Marea Britanie (Londra Telehouse, Londra LDEX, Manchester), Austria (Viena), Cehia (Praga), Slovacia (Bratislava), Germania (Hanovra), Statele Unite ale Americii (Freemont, New York, Chicago) și România (București, Cluj Napoca, Ploiești).