Sunt un mare „admirator” al Siveco încă de la cazul CNAS, cu care au dat de pământ, dar s-au declarat *complet nevinovați*. Rețineți expresia. De atunci am evitat să scriu orice despre Siveco. Consider că acțiunile lor nu interesează publicul și faptele lor vorbesc singure. Nu e singura companie care participă la licitații cu două firme ca să câștige licitația. Nu e singura companie IT care câștigă pentru că știa dinainte cerințele speciale care vor desemna câștigătorul. Cred că ceea ce scrie Tolo nu e doar o speculație. Culmea culmilor Siveco o reprezintă faptul că adoptă aceeași soluție: sunt complet nevinovați.
Citez:
Societatea îşi susţine pe deplin nevinovăţia şi va demonstra că nici Siveco şi nici Irina Socol, Aurora Crusti sau alţi reprezentanţi Siveco nu au comis vreo ilegalitate. Societatea nu este şi nu va fi afectată la nivel operaţional, funcţionând conform tuturor parametrilor. Vom detalia în cel mai scurt timp planul de continuitate, conform acordului acţionarilor
Pentru cei care nu știu cazul:
Presedintele Siveco Irina Socol a colaborat cu firme de fier vechi, cu persoane din Sintesti, cautatoare de fier vechi, si cu un fost ofiter SRI pensionat si a semnat procesele verbale de receptie ale unor lucrari si servicii care in realitatea nu au avut loc, arata procurorii, potrivit Mediafax.
Procurorii prezinta elementele care dovedesc fictivitatea prestarilor de servicii de catre firmele contractate de Siveco, prin contractele nelegale verificate de catre anchetatori.
Astfel, se arata in documentul citat de Mediafax, societatile prestatoare nu au avut angajati, iar asociatii si administratorii societatilor prestatoare nu au cunostintele necesare pentru a presta astfel de servicii.
Finalul cazului:
Irina Socol, fondatoarea Siveco, va fi eliberată condiţionat din executarea pedepsei de doi şi jumătate de închisoare primită în luna mai pentru evaziune fiscală, hotărârea instanţei fiind definitivă.
Din cei doi ani și șase luni s-a scăzut perioada cât Irina Socol a stat în arest preventiv (9 septembrie 2014 — 3 noiembrie 2014) și în arest la domiciliu (de la 3 noiembrie 2014 până în prezent).
Reprezentanţii companiei Siveco România au creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.