Deezer a renunțat la planul de a lista pe Bursă, din cauza situației dificile de pe piețele internaționale, dar a primit o finanțare de 110 milioane de euro de la Acces Industries, companie care deține Warner Music. Serviciul de streaming online de muzică anunțase anul trecut că urma să ajungă pe Bursă, unde căuta să obțină 330 de milioane de dolari.

deezer

Intenționa să obțină o evaluare pe Bursă de 1,1 miliarde de dolari, dar investitorii nu au fost convinși. Dovadă că modelul de business bazat pe muzica online cu abonament nu prea convinge nici în occident. Alte start-up-uri din online au primit lejer evaluări mult mai pozitive, fără alte întrebări suplimentare. Efortul de listare pe Bursă a scos la iveală și faptul că Deezer a avut venituri anuale de 142 de milioane de dolari. Suma este ok, dar este cu mult în urma Spotify care a trecut pragul psihologic de 1 miliard de dolari pe an. Analiștii financiari implicați în listare au stabilit că Deezer ar putea ajunge la 750 de milioane de euro pe an pînă în 2018. Totuși, cifrele nu au fost considerate importante de investitori.

În efortul de finanțare condus de Acces Industries s-a implicat și compania Orange, care susține Deezer din 2011. De fapt serviciul de muzică nu ar fi avut succesul global actual fără sprijinul operatorului de telefonie. Orange a avut chiar oferte de servicii care se lansau la pachet cu acces la Deezer. Franța rămâne principala piață pe care activează compania, iar sediul său a rămas la Paris.

Deezer are acum 16 milioane de utilizatori, dar nu toți clienții plătesc taxe lunare. Spre comparație, Spotify are 75 de milioane de utilizatori.