Testele arată că vulnerabilitățile software și parolele slabe sunt factori comuni de risc în domeniul routerelor, cel puțin 15% nu sunt sigure, conform Eset.

dreamstime_s_107028

Ca parte a versiunii beta (de test) a Eset Internet Security, producătorul software a introdus o nouă caracteristică, Home Network Protection. Această facilitate permite utilizatorilor să-și scaneze routerele pentru a descoperi vulnerabilități, configurații malițioase, servicii de rețea exploatabile și parole slabe.

Începând cu luna aprilie când a fost lansată versiunea BETA, ESET a testat mai mult de 12.000 de routere ale unor utilizatori casnici care au fost de acord să-și ofere datele în mod anonim, în scop statistic. Analiza a arătat că aproximativ 7% dintre routerele testate prezintă vulnerabilități de o severitate ridicată sau medie. Rezultatele dovedesc că 15% dintre routerele testate folosesc parole slabe, cuvântul “admin” fiind trecut drept nume de utilizator, în cele mai multe cazuri. Scanarea porturilor a relevat faptul că, în multe cazuri, serviciile de rețea au fost accesibile atât din surse interne, cât și din rețele externe.

Citește mai multe aici.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!