Testele arată că vulnerabilitățile software și parolele slabe sunt factori comuni de risc în domeniul routerelor, cel puțin 15% nu sunt sigure, conform Eset.
Ca parte a versiunii beta (de test) a Eset Internet Security, producătorul software a introdus o nouă caracteristică, Home Network Protection. Această facilitate permite utilizatorilor să-și scaneze routerele pentru a descoperi vulnerabilități, configurații malițioase, servicii de rețea exploatabile și parole slabe.
Începând cu luna aprilie când a fost lansată versiunea BETA, ESET a testat mai mult de 12.000 de routere ale unor utilizatori casnici care au fost de acord să-și ofere datele în mod anonim, în scop statistic. Analiza a arătat că aproximativ 7% dintre routerele testate prezintă vulnerabilități de o severitate ridicată sau medie. Rezultatele dovedesc că 15% dintre routerele testate folosesc parole slabe, cuvântul „admin” fiind trecut drept nume de utilizator, în cele mai multe cazuri. Scanarea porturilor a relevat faptul că, în multe cazuri, serviciile de rețea au fost accesibile atât din surse interne, cât și din rețele externe.
Citește mai multe aici.
gresit, nu are nici o legatura parola slaba care o am pe router cu virusii! daca ESET nu mai face fata… e altceva.
Eu am renuntat la ei de acu 2ani. Bitdefender le-a luat-o inainte cu mult.
 
Salut Florine, degeaba ai Eset, Bitdefeder sau ce-oi avea tu, dacă ai parola 123456 și hackerul se plimbă pe acolo și dezactivează setările de protecție. Chiar nu contează ce antivirus ai pe urmă.
Pe de altă parte, Bitdefender este singurul brand de antivirus cu care m-am infectat. Le-am spus asta și s-au supărat pe mine 🙂