Testele arată că vulnerabilitățile software și parolele slabe sunt factori comuni de risc în domeniul routerelor, cel puțin 15% nu sunt sigure, conform Eset.

dreamstime_s_107028

Ca parte a versiunii beta (de test) a Eset Internet Security, producătorul software a introdus o nouă caracteristică, Home Network Protection. Această facilitate permite utilizatorilor să-și scaneze routerele pentru a descoperi vulnerabilități, configurații malițioase, servicii de rețea exploatabile și parole slabe.

Începând cu luna aprilie când a fost lansată versiunea BETA, ESET a testat mai mult de 12.000 de routere ale unor utilizatori casnici care au fost de acord să-și ofere datele în mod anonim, în scop statistic. Analiza a arătat că aproximativ 7% dintre routerele testate prezintă vulnerabilități de o severitate ridicată sau medie. Rezultatele dovedesc că 15% dintre routerele testate folosesc parole slabe, cuvântul „admin” fiind trecut drept nume de utilizator, în cele mai multe cazuri. Scanarea porturilor a relevat faptul că, în multe cazuri, serviciile de rețea au fost accesibile atât din surse interne, cât și din rețele externe.

ads

Citește mai multe aici.