Industria IT din România este într-o continuă dezvoltare și industria jocurilor video vine tare din urmă, scriu colegii de la risco.ro. Dacă în urmă cu 15 ani industria IT avea mai puțin de 10.000 de angajați, acum sunt de zece ori mai mulți și produc anual profituri substanțiale. În spatele cifrelor enorme încasate de marile companii de software și jocuri video se află o poveste mult mai complexă decât clișeele care spun că suntem cei mai buni la programare și că ne-am transformat într-un Silicon Valley al Europei de Est.
În orice caz, indiferent care sunt clișeele formate în jurul industriei IT din România, această a ajuns una din principalele motoare ale economiei românești. Este o industrie cu un potențial uriaș, care trebuie dezvoltat în continuare.
Nu este nevoie să fii un expert în domeniu că să îți dai seamă că IT-ul românesc are un ritm de dezvoltare accelerat. Din păcate însă, sistemul de educație este depășit de cererea tot mai mare de specialiști IT, motiv pentru care marile companii se pot confruntă cu o reală provocare cauzată de lipsă specialiștilor în domeniu.
Cu toate acestea, estimările în ceea ce privește profitul companiilor din industria IT sunt promițătoare, în următorii ani fiind preconizate cifre de afaceri de miliarde de euro.
Companiile IT de succes din România au fost construite prin ani de muncă și perseverență, contribuind astfel la dezvoltarea unei industrii de succes. Însă mai există o componența: investițiile străine. Mari companii precum Oracle, Accenture sau IBM și-au deschis filiale în România, iar impactul acestor investiții se vede cel mai bine în cifre.
Găsiți o comparație între veniturile și profiturile companiilor IT din România în materialul realizat de risco.ro.