Intel, cel mai mare producător de procesoare pentru PC-uri și servere, este obligat să apeleze la rivalii de la Rockchip pentru a intra în zona tabletelor Android ieftine, pe care o vizează cu procesoare low-cost, conform WSJ. Rockchip este un producător chinez de procesoare bazate pe tehnologie ARM, ajunse și în România prin tabletele Android ieftine. Acum, Rockchip va realiza și chip-uri proprii bazate pe tehnologie Intel.

Rockchip-RK3288-Powered-Tablets-Laptops-with-Chrome-OS-Might-Be-Upon-Us-Soon

Intel a intrat în zona de dispozitive mobile relativ târziu, după ce ARM a cucerit complet industria, iar Nvidia a lansat cu succes primele sale produse. Deși primele generații de procesoare Intel aveau lag și se cam încingeau, cele mai recente produse testate cu procesor Intel sunt foarte ok, gigantul hardware reușind să optimizeze ok produsele pentru platforma Android. Totuși, este de notat că nu au un procesor de top, de nivelul Snapdragon sau Tegra 4. Pe zona low-cost sunt însă foarte ok produsele Intel.

Procesoarele Rockchip cu tehnologie Intel vor fi bazate pe platforma Atom. Nu sunt încă detalii oficiale despre preț, dar oficialii Intel au asigurat că vor fi prețuri foarte competitive.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!