Intel a anunțat azi o inițiativă denumită “Cloud for All” pentru a accelera adoptarea serviciilor cloud, indiferent de tipul ales (public, privat sau hibrid) și indiferent de complexitatea proiectului. Partenerii pentru această inițiativă sunt Rackspace, o firmă de hosting foarte cunoscută în US. Toate acestea cred ei că vor duce la adoptarea la scară largă a serviciilor de tip cloud.

intel_cloud_logo

Adoptarea cloud de către mediul enterprise a fost îngreunat din cauza complexității, a lipsei scalabilității și a carențelor din domeniul open source pentru acest segment. Eliminând aceste obstacole, companiile vor putea implementa o infrastructură cloud mai complexă și scalabilă care oferă, într-un mod mai eficient, noi servicii.

Serviciile oferite de cei mai mari furnizori, gen Microsoft, Amazon sau Google, au dus deja la primul val de adoptare Cloud computingu, care înseamnă 75% din actualul consum. Cu toate acestea, în următorii cinci ani, oportunitățile create de Internet of Things și big data vor fi vectorii creșterii soluțiilor de tip cloud pentru mediul enterprise.

Inițiativa Intel Cloud for All se va concentra pe trei direcții pentru a accelera adoptarea cloud și ajută businessurile să beneficieze de infrastructura cloud:
– investiția în ecosistem pentru a accelera soluții de tip software defined infrastructure (SDI);
– optimizarea soluțiilor pentru a oferi infrastructuri cloud eficiente pentru o gamă largă de volume de muncă;
– alinierea la standarde, soluții și căi pentru accelerarea adoptării cloud.
 
Rackspace este co-fondator și operator principal al OpenStack, o platformă cloud open source.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!