Creșterea și dezvoltarea continuă a Internet of Things (IoT) va aduce schimbări majore la nivel de companii și la nivel de consumatori, scrie Risco.ro. Dacă toate dispozitivele moderne vor fi integrate cu conexiune la internet de mare viteză, piață Iot va cunoaște o creștere spectaculoasă de peste 3 trilioane de dolari până în anul 2026.

Business Insider Intelligence a realizat un raport anual în care a analizat schimbările care sunt aduse pe piața de profil. Astfel, au fost colectate informații de la cele mai mari companii și s-a făcut o estimare a schimbărilor pe care le vor produce în următorii ani implementările Internet of Things. Raportul se bazează pe răspunsurile a peste 400 de executivi, inclusiv CEO.

Informațiile obținute au ajutat la realizarea unor estimări cât mai aproape de realitate în ceea ce privește evoluția pieței Internet of Things în următorii ani. Potrivit primelor relatări, companiile plănuiesc să investească în Internet of Things, iar soluțiile 5G vor acceleră acest proces. Se estimează că până în anul 2026 vor fi peste 64 de miliarde de device-uri care vor folosi tehnologia Internet of Things, spre deosebire de 10 miliarde în 2018 sau 9 miliarde în 2017.

Printre companiile menționate în raport se număra: Alibaba, Alphabet, Amazon, Apple, Around Analytics, Arm, AT&T, August Home, C3 Iot, China Mobile, Dallas Innovation Alliance, Dell, Ericsson, Filament, FogHorn, Google, Grubhub,Guardzilla, Huawei, ibex, Intel, Microsoft, Next, Nokia, Pandora, PsiKick, Qualcomm, SAM, Samsung, Spotify sau Whirlpool.

Internetul obiectelor (în engleză Internet of Things, IoT) este un concept care presupune folosirea de echipamente conectate la Internet pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte smart. Aceasta presupune echiparea dispozitivelor care trebuie conectate cu aparatură de rețea, și cu electronică, deseori ceea ce numim obiecte smart.

Citește mai depate pe Risco.ro.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!