Mavenhut,  compania start-up lansată de Bobby Voicu în 2012, care a primit o finanțare de 500.000 de euro de la SOS Ventures acum doi ani, a ajuns acum o companie profitabilă, cu 30 de angajați și planuri de dezvoltare pe piața locală. Sunt în top 5 dezvoltatori de aplicații Facebook în Europa și în top 20 ca venituri la nivel mondial. L-am întâlnit pe Bobby după mai bine de un an, timp în care au crescut de la 6 angajați la 30.

Booby Voicu - Mavenhut
Booby Voicu – Mavenhut

Compania a început cu o idee interesantă, Solitaire Arena, au transformat jocul single-player de computer într-un multiplayer online. Au fost ]ntr-un accelerator la Dublin și, la 9 luni de la înființare, au obținut finanțare. Au dezvoltat jocul și serviciile oferite, metodele de monetizare și au făcut jocul disponibil pe aproape orice platformă. Astăzi, după doi ani, cam 1 milion de oameni joacă zilnic acest joc, 200.000 pe mobil, au 5 milioane de utilizatori (install base), iar veniturile generate în joc au făcut compania să fie profitabilă. Nu pot să vă zic cât câștigă, dar este un business serios, nu mai un start-up.

Acum dezvoltă și alte jocuri, le îmbunătățesc pe cele existente, fac teste și versiuni noi. Celelalte jocuri dezvoltate de Mavenhut au și ele peste 5 milioane de utilizatori. Continuă în direcția asta, dezvoltă o echipă de tineri, entuziaști, pasionați de gaming, dar serioși în dezvoltarea de software, grafică și relația cu clienții.

S-au mutat într-u sediu nou, un etaj din Premium Plaza, la piața Victoriei, la ultimul nivel al unui bloc-turn. Au un spațiu imens de joacă, pentru fotbal, tenis de masă, au multe jocuri, de la board-games la jocuri video. Mi-a plăcut sala de ședințe – fără scaune, doar flipboard și discuții rapide. Nu dorm pe fotolii cu orele.

Nu vor nici publicitate, nu vor să atragă atenția, nu vor nici investiții noi. Vor doar să arate că în România există companii IT care nu câștigă din contracte cu statul, că au un mediu de lucru occidental, cool, relaxat. Dar că fac treabă serioasă atunci când trebuie. Asta-mi place la mediul IT local, că începe să fie competitiv și din acest punct de vedere.

Vă las să vizitați sediul Mavenhut, în imagini 🙂

Galerie foto