Microsoft și Google au ajuns la un acord privind patentele tehnologie și au anunțat că încheie amiabil peste 20 de procese care erau pe rol. De data asta termenii financiari ai înțelegerii nu au fost dezvăluiți. În trecut, astfel de acorduri au costat corporațiile miliarde de dolari.

 

Cele mai importante probleme erau legate de tehnologii mobile folosite la smartphone, unde Microsoft acuza Google că a folosit tehnologiile sale ără a plăti taxele de drepturi de autor. Google, care a cumpărat special pentru asta Motorola, acuza la rândul său Microsoft cerând despăgubiri de la divizia Xbox, pentru tehnologii legate de gaming.

Pînă la urmă și-au dat seama că oricum nu câștigă nimic astfel, cel mult mută banii dintr-un buzunar în celălalt. Iar Satya Nadella a demonstrat că este mai destupat la minte decât predecesorii săi, așa că e posibil să fie una din directivele lui. De asemenea, noul CEO Google este indianul Sundar Pinchai, deci o înțelegere amiabilă pare mai mult o colaborare personală a lor.

În declarația oficială cele două companii mai menționează că vor colabora la diverse alte proiecte, inclusiv împreună cu alte companii rivale. Ceea ce nu poate fi decât util pentru clientul final care folosește tehnologiile.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!