Câteva noutăți de la conferința Microsfot Ignite 2017, unde au prezentat soluțiile pentru companii. Au fost la eveniemnt peste 25.000 de parteneri de afaceri la evenimentul anual din Orlando, Florida.

Anunțuri la Microsoft Ignite 2017

 • Microsoft a prezentat partenerilor modul în care Cloud-ul, Inteligența Artificială şi Realitatea Mixtă sunt implementate în produsele sale pentru a ajuta companiile să îşi imagineze şi să creeze viitorul mediului de afaceri, cât şi felul în care computerele cuantice ar putea rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale planetei. Noutăţile extind oferta comercială a Microsoft — Office 365, Windows 10, Microsoft Azure, Dynamics 365 şi Microsoft AI — punând accent pe modul în care compania favorizează succesul oamenilor şi organizaţiilor într-un spaţiu de lucru aflat în permanentă schimbare, permiţând clienţilor să valorifice date, AI, tehnologii hibrid şi cloud, pentru dezvoltarea proceselor de afaceri şi inovare pentru viitor.
 • Urmare a 12 ani de investiții în viziunea sa de a crea un computer scalabil, care are la bază fizica cuantică, Microsoft a anunțat astăzi crearea unui nou limbaj de programare optimizat pentru exploatarea computerelor cuantice scalabile și integrarea solidă a acestui limbaj de programare în Visual Studio, oferind dezvoltatorilor opțiuni de debugging, asistență și simulatoare de ultimă generație care pot rula local sau în Microsoft Azure. Aceste instrumente vor fi disponibile gratuit, la sfârșitul acestui an. Dezvoltatorii se pot alătura începând de astăzi comunității cuantice Microsoft, înregistrându-se la www.microsoft.com/quantum
 • Microsoft 365 F1 reuneşte Office 365, Windows 10 şi Enterprise Mobility + Security pentru a oferi noi capabilități celor peste 2 miliarde de angajați „din prima linie” la nivel global, care reprezintă primul punct de contact dintre o companie şi clienţii săi sau care sunt direct implicaţi în producţie. Microsoft 365 Education include Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility + Security şi Minecraft: Education Edition. Acesta oferă studenţilor, facultăţilor şi personalului academic toate instrumentele necesare pentru a crea şi a colabora în siguranţă.
 • Microsoft a extins Dynamics 365 cu noi soluţii AI care transformă scenariile, aplicaţiile şi serviciile esenţiale ale organizaţiilor, pentru a-i ajuta pe utilizatori să reinventeze procesele pe care le folosesc zilnic. Soluţiile Microsoft Dynamics 365 AI sunt create pentru a aborda scenarii complexe, cu valoare ridicată, ale organizaţiilor, adaptate proceselor, sistemelor şi datelor existente. Prima soluţie include un agent virtual inteligent pentru deservirea clienţilor, un asistent inteligent pentru personalul dedicat serviciului pentru clienţi şi instrumente de gestionare a conversaţiilor, toate bazate pe Microsoft AI. Departamentul serviciilor umane din cadrul guvernului australian, HP Inc., Macy’s şi Microsoft utilizează deja această tehnologie pentru îmbunătăţirea satisfacţiei generale a clienţilor şi pentru a gestiona mai multe solicitări într-o perioadă mai scurtă de timp.
 • Aplicaţiile modulare pentru Dynamics 365 ajută clienţii să transforme rapid procesele cu impact ridicat prin integrarea cu sistemele existente şi consolidarea lor cu fluxul de lucru şi informaţiile din Dynamics 365, LinkedIn şi Office 365. Primele două aplicaţii modulare, Attract şi Onboard, vor ajuta companiile să recruteze cei mai competenţi candidaţi, asigurându-și astfel succesul, prin intermediul integrării personalizate în companie. Ambele vor fi disponibile în cursul acestui an ca parte integrată a Dynamics 365 for Talent. Integrare consolidată între PowerApps, Microsoft Flow şi Office 365 şi Dynamics 365. Orice utilizator business familiar cu formularele InfoPath, bazele de date Access sau SharePoint poate crea acum aplicaţii care extind şi automatizează procesele de afaceri cu PowerApps şi Microsoft Flow.
 • Microsoft Azure introduce noi stadii de productivitate organizațională, experiențe inteligente de gestionare a datelor și încredere sporită în mediul de business – toate acestea, printr-o abordare unică și consecventă a platformei de cloud hybrid în ceea ce privește datele, aplicațiile și infrastructura, fie că acestea se află pe serverele fizice (on-premises) sau în cloud. Azure Stack este disponibil prin partenerii OEM ai Microsoft precum Dell EMC, HPE și Lenovo. Ca extensie a platformei Azure, Azure Stack este o soluție cu adevărat unică pe piață, care asigură consistență. Astfel, organizațiile pot dezvolta și implementa aplicații utilizând aceleași API-uri, instrumente și experiențe pe care le-ar utiliza în platforma de cloud, Azure.
 • Disponibilitatea SQL Server pe Linux, Windows și Docker odată cu disponibilitatea generală a SQL Server 2017. SQL Server este prima bază de date „născută în cloud” care este de asemenea disponibilă și pe serverele fizice. SQL Server 2017 oferă pentru prima dată puterea computațională a SQL Server pe Windows, Linux, cât și în container-ele de Docker, permițând developer-ilor să dezvolte aplicații inteligente folosind limba și mediile de dezvoltare preferate pentru a determina o productivitate crescută, împreună cu un grad ridicat de performanță și securitate a datelor.
 • Serviciul complet automatizat de migrarea a bazelor de date, Database Migration Service și SQL DB Managed Instance sunt acum disponibile clienților pentru a ridica și migra cu ușurință bazele lor de date de pe serverele fizice SQL server către baza de date Azure SQL. SQL Data Warehouse livrează un nivel optimizat de performanță computațională îmbunătățind semnificativ performanța analizei de date în cloud. Acest nou nivel optimizat de performanță computațională oferă de asemenea cea mai ridicată scalabilitate de până acum, cu până la 30.000 de unități computaționale Data Warehouse. Previzualizarea acestui serviciu va fi disponibilă în această toamnă.
 • Serviciile Azure Cost Management prin Cloudyn vor ajuta la gestionarea și optimizarea costurilor în cloud, prin intermediul unei singure interfețe vizuale unificate pentru toate mediile multi-cloud. Clienții și partenerii Microsoft vor putea utiliza gratuit acest serviciu pentru a-și gestiona costurile din Azure.
  Azure Security Center va include noi capabilități integrate de securitate care se vor concentra pe reducerea vulnerabilității și sporirea protecției în față amenințărilor de securitate, precum și extinderea către volume de lucru hibrid sigure.
 • Previzualizarea noilor actualizări ale Azure Machine Learning va oferi dezvoltatorilor AI și analiștilor de date un nou set de instrumente pentru a dezvolta și gestiona prototipuri de machine learning și AI oriunde – în platforma de cloud, pe serverele fizice sau prin tehnologia „edge”. Aceste noi actualizări le vor permite, de asemenea, dezvoltatorilor AI și analiștilor de date să fie mai productivi, beneficiind de cele mai des folosite medii de dezvoltare open source, instrumente și siteme runtime.
 • Actualizări ale Microsoft Cognitive Services, o colecție de API-uri inteligente care permite dezvoltatorilor să adauge cu ușurință capabilități AI aplicațiilor proprii. Actualizările introduse astăzi includ disponibilitatea generală a analizei de text (text analytics), un serviciu de procesare lingvistică bazat pe platforma de cloud, care include funcționalități precum analiza sentimentelor (sentiment analysis), extragerea de fraze-cheie și detecția limbii pe text. În luna următoarea vor fi introduse Bing Custom Search, o experiență personalizată pentru o secțiune a Web-ului, și Bing Search v7, care va returna rezultate mai relevante utilizând Bing Web, știri, video, căutare de imagini, precum și o versiune nouă a funcțiilor „autosuggest” și „spellcheck”.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!