Microsoft a vândut o parte din divizia de telefoane către chinezii de la Foxconn, pentru 350 de milioane de dolari. Din ce înțeleg este vorba de terminalele feature-phone gen Asha, dar și modelele cu Symbian 40 sau Nokia X cu Android.

Foxconn-Office-800x600
Cam 4.500 angajați preluați de Microsoft de la Nokia vor fi transferați la Foxconn.
Mai mult, Foxconn va putea folosi brandul Nokia pentru terminalele realizate. Sunt niște limitări, e vorba doar de telefoane ieftine, mai alex cele cu butoane.

Microsoft păstrează partea de Lumia și smartphone-uri și va oferi suport în continuare partenerilor care fac terminale inteligente cu Windows.

Nici pe partea de Lumia nu au mare succes, vânzările au scăzut la 2.3 milioane de unități în cel mai recent trimestru raportat, o scădere de 76% comparat cu anul anterior. De aceea tind să cred că Microsoft va lansa curând un SurfacePhone cu Windows 10, plus cel mult un device midrange mai accesibil.

Culmea, tot astăzi, cei de la Nokia au anunțat că vor licenția brandul pentru producția de telefoane mobile, dar către o altă companie. Nu mi-e foarte clar dacă au legătură cu anunțul Microsoft, dar tind să cred că da, că noua firmă citată, HMD global Oy, va lucra cu Foxconn pentru producție.

Noua companie finlandeză are un plan pe trei ani pentru relansarea terminalelor Nokia și pregătește și telefoane și tablete.