OLX, fostul Mercador, care este deținut de trustul Naspers (eMAg, Fashion Days, Autovit etc), va prelua complet Tocmai.ro, site de anunțuri concurent. Tranzacția vine la scurt timp după un parteneriat strategic între cele două firme. La ora asta doar reduta Okazii.ro mai rezistă asaltului.

olx400

Acordul este între Naspers și Schibsted Classified Media, firma care controlează aproape integral site-ul de anunțuri Tocmai și corespondenții din alte state europene. Au preluat site-urile la pachet, deocamdată nu se vor integra cele două site-uri de anunțuri.

Site-ul OLX este controlat prin Allegro, alt grup online controlat de Naspers. Ambele companii sunt pe pierdere, pentru că investesc mulți bani în promovarea TV pentru a atrage noi utilizatori.  Desigur, investițiile în reclamă au tot crescut din cauza competiției dintre cele două site-uri.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!