Online Business School, proiectul educațional online promovat de Romtelecom, ajunge la final, iar oficialii companiei au prezentat astăzi rezultatele și câteva statistici privind implicarea antrepenorilor din România. Există o lipsă de servicii e-learning pentru oamenii din companiile românești. Deși toată lumea, și managementul și angajații, ar prefera trainigurile online, din lipsă de timp. Astfel a apărut Online Business School.

online business school-raport

Proiectul a început în 2011, cu un studiu privind cerințele, apoi a urmat dezvoltarea platformei de e-learning și a fost creat conținutul, a urmat implementarea și lansarea funcțională în 2012.

Ca rezultate a fost depășit targetul inițial, aproape 7.000 de manageri din România din toate zonele țării au participat la cursuri – în toate domeniile de business.

Avantajele constau în – gratuitatea platformei, cursurile se parcurg în ritm propriu / timp propriu, conținutul este aplicabil imediat în afaceri, plus o varietate mare de conținut. Cursanții au avut vouchere Adsense și reduceri la publicații de business.

La cursuri au participat mai ales manageri din comanii mici, firme cu sub 50 de angajați, start-up-uri. Din toate zonele geografice, nu doar din zone rurale sau doar din capitală. Cele mai populare cursuri au fost legate de postul de manager și promovarea acolo sau cum să te descurci cu un manager dur.

Zona de e-learning are creștere mare datorită fondurilor europene, rețelelor de Internet de mare viteză și datorită interesului românilor pentru cursuri de dezvoltare personală.

Cursurile vor fi susținute și în continuare.