Compania americană Qualcomm și japonezii de la TDK vor forma o companie joint-venture de circa 3 miliarde de dolari care va produce componente smart necesare pentru smartphone, tablete, drone și alte dispozitive inteligente. Botezată RF360 compania va produce componente wireless necesare pentru dispozitivele smart ale momentului.

tdk

Vestea e bună, nu mai auzisem nimic de TDK în ultima perioadă. Dar faptul că a rămas un brand puternic în industrie și continuă să dezvolte tehnologie este un lucru bun.

Qualcomm va deține 51% din noua companie, iar TDK restul de 49%. Subsidiara va prelua de la TDK partea de producție hardware și de asemenea drepturile de autor asupra componentelor. De aici și valoarea de 3 miliarde de dolari estimată de specialiști.

Se pare că RF360 va lucra în special pe partea de senzori, comunicare wireless și de asemenea încărcarea wireless. Ceea ce nu poate fi decât de bine…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!