Apple a anunțat oficial rezultatele financiare pentru trimestrul trei din 2015 (al patrulea fiscal, iulie-septembrie), iar vânzările foarte bune ale noului iPhone 6S au ridicat veniturile și profitul peste așteptări. Încasările companiei americane au fost de 51.5 miliarde de dolari, cu un profit net de 11.1 miliarde de dolari.

Apple-NY

Creșterea veniturilor este de 22%, iar profitul a crescut cu 30% comparat cu aceeași perioadă din anul anterior. Pe scurt, este cel mai de succes trimestru din istoria companiei, dar cifrele au fost sub așteptările analiștilor, care sunt pesimiști în legătură cu Apple în ultima perioadă. De aceea tind să cred că zvonurile privind mașina Apple ar putea fi reale. O compactă de oraș electrică și bine realizată ar putea concura marile mărci auto fără probleme, mai ales dacă interiorul este realizat pentru fanii Apple. Tehonologiile smart există, sistem de operare se poate adapta, prețul poate fi mare, că doar e un produs Apple. Vor vinde mai mult ca Tesla în scurt timp.

S-au vîndut 48 de milioane de terminale iPhone, chiar dacă noul model s-a lansat în septembrie, practic în ultima lună a trimestrului, de fapt din 25 septembrie în magazine.

Vânzările Apple în China s-au dublat față de anul anterior, au 25 de magazine deja. Cam 62% din venituri sunt deja în afara Statelor Unite, iar 30% din vânzările iPhone sunt către foști utilizatori Android care s-au săturat de probleme și bug-uri. Finalul de an va aduce companiei venituri totale de 75.5-77.5 miliarde de dolari, peste ceea ce s-a întâmplat anul anterior. Profitul net va fi de 17-18 miliarde, o cifră record, evident.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!