Microsoft a anunțat azi rezultatele financiare pe trimestrul trei al anului lor fiscal, încheiat la 31 martie 2016. Rezultatele arată și o slăbiciune pentru industia tech americană, dar sunt și semnale pozitive.

Credit foto: © Ken Wolter | Dreamstime.com
Credit foto: © Ken Wolter | Dreamstime.com

Veniturile gigantului software au fost de 20.5 miliarde de dolari, iar profitul net a fost 3.8 miliarde de dolari, dar ambele cifre sunt în scădere comparat cu același trimestru din anul anterior.

La capitolul vești bune ar fi creșterea vânzărilor Surface, cu 61%, la 1.1 miliarde de dolari. Office 365 a crecut cu 63%, cu 22,2 milioane de abonați, chiar și Bing a crescut cu 18% pentru că sunt oameni care caută alternative la Google. Numărul abonaților Xbox Live a ajuns la 46 de milioane. Veniturile din servicii de cloud au crescut cu 120%, cu Azure și Dynamics în prim-plan.

Scădere a fost pe zona de licențe Windows, dar cum era de așteptat și pe zona de telefoane mobile.

Oficialii companiei spun că dolarul s-a apreciat mult în perioada analizată, cifrele ar fi fost mai bune dacă se păstra cursul valutar constant, dar astea sunt calcule ale contabililor, cifrele sunt cifre.

Alte date sunt pe WSJ.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!