Microsoft și-a publicat azi rezultatele financiare pe trimestrul trei al anului (Q1 în exercițiul lor financiar), iar cifrele sunt peste așteptări. Veniturile au scăzut cu 12 procente, dar profitabilitatea s-a îmbunătățit, business-ul de cloud s-a dublat, iar veniturile Office 365 au urcat cu 70%. Chiar și Bing a devenit profitabil.

microsoft

În perioada respectivă (iulie-septembrie 2015) Microsoft a avut cheltuieli de 8.4 miliarde de dolari, în special legate de decizia de renunța la o parte din afacerea Lumia, divizia de mobile preluată de la Nokia. Au concediat vreo 8.000 de oameni, și încă 1.000 își fac bagajele.

Vânzările Windows au scăzut cu 6%, dar cifrele Windows 10 sunt pozitive, sistemul de operare este pe 110 milioane de terminale și crește în continuare. Analiștii industriei spun că vânzările de computere continuă să scadă, dar Microsoft tocmai a lansat propriul laptop după ce a dezvoltat populara linie de tablete Surface.

Profitul net Microsoft a fost însă de 4,62 miliarde de dolari, față de 4,45 miliarde $ în aceeași perioadă a anului anterior.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!