Samsung a făcut publice rezultatele pentru trimestrul trei și cifrele sunt peste așteptările analiștilor. Se pare că Note 5 și S6 Edge+ au avut vânzări peste așteptări, iar oficialii companiei sud-coreene vorbesc despre posibilitatea ca pe final de an cifrele să fie bune, să scape de eventuala scădere care se anticipa. Dar sunt mai mulți factori care contribuie la această eventuală redresare.samsung

Sursa foto

Samsung a reușit să mențintă ritmul vânzărilor oferind discount-uri pentru modelele S6 și S6 Edge, iar acest lucru a avut impact direct asupra profitabilității.  Apoi au lansat niște modele foarte ieftine cu care vor să cocureze producătorii locali în China sau India, în genul Samsung Z3. Nu în ultimul rând continuă să facă push cu tot felul de produse noi și diferite de restul pieței, precum tableta de 18.5 inch.

Vânzările companiei au fost de 45.2 miliarde de dolari, iar profitul de 6.5 miliarde de dolari. Cam 23.3 miliarde de dolari sunt din vânzarea de terminale mobile, mult sub Apple.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!