Samsung a raportat venituri în scădere, a încasat 41,5 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, față de 50,67 miliarde de dolari în 2014 în același trimestru. Vânzările de terminale smartphone au atins 89 de milioane de unități, din care 80% sunt terminalele low-cost.

samsung1

Dacă ne uităm pe cifre un pic, terminalele de top au totalizat nici 20 de milioane de unități, iar anul trecut în trimestrul al doilea Galaxy S5 rupea piața cu 35 de milioane de unități. Ceea ce înseamnă că S6 este mult sub ca nival. E drept, piața e saturată de flagship-uri, terminalele de top sunt tot mai scumpe, iar diferențele față de generațiile anterioare sunt tot mai mici.

Singura veste pozitivă ar fi creșterea față de primul trimestru din 2015. Samsung spune că a fost cerere foarte mare pentru S6 Edge și că nu a făcut față comenzilor, altfel situația ar fi fost mai bună. Probabil de-aia lansează în august S6 Edge Plus. Compania are evident planuri mari pentru a doua parte a anului, când se anunță creșteri ale pieței de smartphone-uri. Să vedem.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!