Schimbările în conducerea Nokia par inevitabile. Noul CEO al Nokia, Stephen Elop, ar putea anunța o serie de schimbări în managementul celui mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, dar care este acum tot mai mult confruntat cu o competiție cu rate de creștre cu mult peste ale finlandezilor. Iar culmea este că rivalii produc doar terminale smartphone, în timp ce Nokia oferă toată gama de telefoane mobile. Cu toate acestea, finlandezii sunt tot mai aproape de pierderea supremației în industria mobilă, așa că un restart este obligatoriu, spune HotHardware.com. Stephen Elop, venit de la Microsoft, nu are prea multe șanse și trebuie să redreseze rapid compania.

Stephen Elop CEO Nokia

Nokia are numai de câștigat printr-o astfel de reorganizare / relansare. Proiectele inovatoare (despre care sunt convins că există) ar putea fi promovate mai rapid. Noile game de produse, noii competitori iPhone / Galaxy S, ar putea ajunge mai repede de la stadiul de proiect la stadiul de produs comercial. Proiectul MeeGo ar putea fi accelerat. E clar că Symbian nu mai este iubit și este nevoie de un sistem de operare alternativ pentru smartphone. Fie intern, fie MeeGo, fie Android sau Windows Phone 7. Ceva trebuie făcut.

Stephen Elop a devenit CEO în septembrie 2010. Pînă acum abia și-a dat seama cum stă treaba la Nokia. Super-telefonul Nokia E7, singurul terminal de top care ar putea relansa poziția Nokia, a fost tot amânat, acum e anunțat pentru finalul lunii martie.

(wow) Unboxing Huawei P20 pro + video ->>>

Zvonurile privind relansarea sunt date de ziarul german Wirtschaftswoche (Săptămâna Afacerilor). Se spune că Mary T. McDowell își pierde funcția de șef al diviziei de terminale mobile. Ea a preluat poziția după ce Anssi Vanjoki a părăsit această funcție, nemulțumit că nu a fost promovat CEO. Am întâlnit-o pe Mary T. McDowell la Nokia World și o consider o super-profesionistă. Dar Nokia are nevoie de schimbare.

Șeful laboratoarelor Nokia, Kai Oistamo, ar putea fi schimbat. Niklas Savander, cu care am avut interviu la Nokia World, ar putea fi schimbat. Tot așa, managerul pe servicii mobile, ar putea părăsi compania.

Mai multe vom afla după o ședință pe 11 februarie.