Sharp analizează acum două oferte de preluare, o investiție din partea guvernului japonez, dar și o ofertă mult mai generoasă din partea chinezilor de la Foxconn. Guvernul nipon are un fond de investiții cu care a mai salvat câteva din grupurile mari. Au oferit 2.5 miliarde de dolari. Totuși, compania chineză care asamblează iPhone și alte gadgeturi a oferit 5,3 miliarde de dolari pentru Sharp.

Sharp_Head_Office_edited

Unul din marile branduri high-tech, compania care produce cele mai bune display-uri, atât TV, cât și pentru smartphone, Sharp evaluează acum ofertele. Compania a fost salvată de mai multe ori de la faliment de bănci și grupuri de investiții, datorită renumelui, dar nu a fost redresată și nu poate reveni pe profit în condițiile actuale ale pieței.

Oficialii japonezi au subliniat totuși că nu ar trebui să lase patentele și tehnologiile Sharp pe mâna investitorilor străini. Innovation Network, fondul de investiții susținut de oficialii de la Tokyo a reușit să salveze Japan Display, unul dintre competitorii Sharp mai mici. Totuși, nici despre Japan Display nu sunt vești foarte bune.

Foxconn oferă mult mai mulți bani și de asemenea vor prelua o parte din datorii, dar și chinezii vor diverse avantaje dacă fac asta. Pînă una-alta Sharp a încheiat anul trecut cu pierderi destul de mari, așa că trebuie să ia o decizie. Ce vor face, vă anunț imediat ce se află ceva 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!