Am tot citit în ultima vreme despre Revolut, o soluție de plăți online, tranfer de bani și alternativă la serviciile bancare, folosită tot mai des de cunoscuți. Am văzut la Cetin, a văcut la Vlad, dar și pe Facebook la alți prieteni.

Sursa foto: Start-up.ro

Numele este ușor de reținut și astfel, azi am văzut titlurile: evaluare la 1.7miliarde de dolari. Compania a obținut o nouă finanțare în valoare de 250 de milioane de dolari.Cea mai recentă infuzie de capital ridică finanțarea totală a Revolut la 340 de milioane de dolari de la lansarea companiei, în urmă cu 3 ani.

Revolut procesează în prezent peste 1.8 milioane de dolari lunar și are zilnic între 6.000 și 8.000 de noi utilizatori. Compania are în prezent 2 milioane de clienți și obiectivul ambițios de a ajunge la 100 de milioane în următorii 5 ani. Cam 250.000 de utilizatori sunt activi în fiecare zi. Revolut se așteaptă ca echipa să crească de la 350 de angajați în prezent la aproximativ 800 până la finalul anului, concentrându-se spre a atrage ingineri și designeri talentați.

Revolut este acum oficial un unicorn, un start-up care a crescut rapid și are evaluare peste 1 miliard de dolari. Vestea proastă este că investițiile în Revolut sunt coordonate de mogulul rus Yuri Milner, fondatorul Mail.ru, implicat în finanțarea Facebook, Twitter și a altor instrumente foarte utile rușilor din multe puncte de vedere. La fel și transferurile de bani fără taxe, o chestie pe care Revolut pare că o face foarte bine, mai ales la nivel internațional.

În vara lui 2017, Revolut primise o finanțare care a permis evaluarea companiei la 255 milioane de dolari. Se pare că în nici un an valoarea lor a crescut de cinci ori, ceea ce arată că numărul de clienți și sumele transferate sunt în creștere și ele.

Fondatorul Revolut, Nikolay Storonsky, lucra la Credit Suisse, când și-a dat seama de oportunitățile oferite de zona fintech. Băncile percep comisioane mari pentru transferul de bani, mai ales când vine vorba de tranzacții internaționale.Pe lângă comision, băncile se mai joacă și la cursul valutar, făcând tranzacțiile la cursul lor, așa încât să câștige maxim din orice tranfer de bani. Asta a permis apariția Money Gramm sau Western Union, dar deja comisioanele lor au ajuns să fie aproape la fel de mari. Așa că există acum alte soluții, care permit transferul de bani cu comisioane mai mici.

Revolut permite crearea unui card de credit (sau chiar card virtual), are aplicație, este ușor de folosit și schimburile se fac la cursul inter-bancar, nu la cel practicat de bănci pentru clienții lor. Găsiți un tutorial de utilizare pe Softpedia.

După crearea cardului, puteți crea conturi în alte monede pe care le atașați la cel original. Cardul fizic poate fi folosit peste tot, la fel ca orice alt card bancar. Vestea bună este că poți folosi Revolut chiar dacă ai poprire pe conturile din România. Cardul Revolut se poate folosi și cu Paypal pentru a avea și mai multe opțiuni de plată. Dar să știți că și Paypal are un comision la retragerea de bani pe card.

Am scris deseori că băncile au pierdut legătura cu clienții. Sunt foarte puține bănci care sunt active și foarte puține sunt atente la ce se întâmplă în zona de tehnologie. Și odată o să apară peste noapte un astfel de start-up care va schimba totul. Iar când marile companii vor adopta pentru cardurile de salarii un Revolut în loc de banca normală, să te ții plânsete.

Dar stați liniștiți, băncile au și banii necesari pentru a cumpăra un astfel de start-up. Fie ca să îl dezvolte, fie ca să adauge un comision bancar care să întoarcă jocul în favoarea lor.