Un start-up american, Kitty Hawk, spune că este la un an sau doi de realizarea primei motociclete zburătoare, mai degrată un scuter sau ski-jet inspirat din Star Wars. Ei au făcut un demo cu primul prototip, găsiți și filme pe net.

Omul care a lucrat la Google este foarte convins că peste trei ani, mașinile zburătoare vor fi peste tot. De aceea, a vrut să se diferențieze și să le ofere pasionaților o soluție diferită: o motocicletă zburătoare. Spune că testele sunt promițătoare.

Iar adevărul este că la ce ambuteiaje sunt pe străzi, soluția zborului pare să fie singura pentru cei care se grăbesc. Dar vor fi și aici o grămadă de probleme de rezolvat. Autoritatea aeriană se va trezi dintr-o dată cu mii de chestii care vor să zboare simultan. Probabil se va folosi tehnologia similară cu cea de la aeroporturi pentru monitorizarea „culoarelor de zbor”, plus soluții high-tech pentru a evita coliziunile. La noi, nu cred să vedem prea curând chestii zburătoare mai ales din cauza cablurilor.

Kitty Hawk promite că va dezvălui prima motocicletă zburătoare funcțională la începutul anului viitor. Prototipul din imagine a fost folosit pentru teste, dar recunosc și ei că arată într-un fel necomercial și că varianta următoare va arăta mai bine.

Sistemul de conducere este descris ca fiind la fel de simplu ca un joc video pe computer. Inutil de spus că motocicleta zburătoare va fi electrică, nu va avea motor cu benzină sau altceva. Cred că totuși nu se va putea zbura nicăieri fără permisul de pilot, iar asta rămâne în continuare o problemă, atât ca și cost, cât și din punct de vedere al complexității, nu se compară cu permisul auto.

Mai multe informații puteți găsi și pe site-ul oficial Kitty Hawk, există și acolo prezentare video. Sebastian Thurn care a lansat Kitty Hawk este fondatorul Google X , dar și cel care a inițiat la Google proiectul mașinilor autonome, care este în fază avansată la gigantul online.