În cadrul campaniei demarate de Romtelecom pentru a aborda problema optimizării costurilor în comunicații, săptămâna aceasta discutăm despre folosirea videoconferinței în companii, soluție care poare crește eficiența angajaților dacă este implementată corect.

Soluțiile de comunicare online, fie că e vorba de teleconferințe și videoconferințe, telefonie, sisteme de comunicare și colaborare online, pot să ajute companiile să fie mai eficiente în activitatea lor, devenind astfel un avantaj competititv în afaceri, spun specialiștii Romtelecom. Videoconferința, cu varianta mai simplă de teleconferință, are multe avantaje, nu este costisitoare și este ușor de implementat, angajații o pot folosi direct, fără alte training-uri, nu aduce costuri importante și reduce din costurile cu deplasarea atunci când compania are birouri în diverse colțuri ale țării sau prezență la nivel regional sau internațional.
Pentru companiile mari, implementarea serviciului de videoconferință poate aduce economii la bugetul destinat deplasării angajaților de cel puțin 35%, spun specialiștii Romtelecom.

@ Videoconferința, avantaje

(wow) Unboxing Huawei P20 pro + video ->>>

Videoconferința poate ajunge să fie la fel de eficientă și productivă ca o întâlnire față în față, dacă sunt create condițiile specifice – sistemul să fie setat bine și să funcționeze corect, angajații să fie într-un meeting-room special, să nu fie deranjați de factori externi și să fie motivați să lucreze mai bine. Poate fi mai eficientă decât o întâlnire față în față dacă o parte din angajați trebuie să călătorească la distanță, ajung obosiți și stresați la reuniune.
Teleconferința este mai simplă și are costuri și mai mici, dar lipsa factorului vizual poate afecta eficiența. În ambele cazuri interactivitatea este importantă, pentru că altfel utilizatorul își poate pierde interesul. Deci prezentările ținute de un singur vorbitor, comunicarea unidirecțională, are de suferit. Sau trebuie limitată la elementele esențiale, pe care trebuie să le afle angajații.
Videoconferința poate fi folosită însă și pentru alte activități decât colaborarea pe proiecte. Se poate merge spre zona de prezentare de noi produse și servicii, trainigul angajaților, interviuri cu unii candidați. Gândiți-vă la firmele care vor să angajeze specialiști din alte orașe, țări. Să îi aducă cu avionul la interviu.
Setarea corectă joacă și ea un rol, pentru că videoconferința trebuie să fie față în față, care să capteze întreaga atenție a participanților. Dacă unii utilizatori sunt în afara razei vizuale, ei vor profita de asta pentru a-și rezolva alte probleme în timpul evenimentului.
Videconferința și teleconferința vor putea include și unelte de colaborare online – vizualizarea unor proiecte, lucrul pe documente, prezentări. Acest lucru face sesiunea și mai plăcută și mai interactivă.
Următorul pas ar fi teleprezența, subiect care implică însă costuri relativ mai mari, dar aduce și beneficii mai mari. Dar despre asta discutăm cu altă ocazie.

Oferta Romtelecom

Cost Consultancy , programul de consultanta gratuita pentru companii oferit de Romtelecom Business Solutions, poate fi strategul care sa dea solutia in privinta optimizarii costurilor operationale prin solutii de telecom.

Firmele de dimensiuni medii şi mari vor primi gratuit recomandări personalizate din partea specialiştilor Romtelecom despre cele mai potrivite soluţii de telecomunicaţii care le pot asigura optimizarea costurilor operaţionale.

Consultanţii Romtelecom analizează anumite resurse ale clienţilor şi modul în care acestea sunt utilizate, propunându-le soluţii realiste prin care clienţii îşi pot optimiza costurile operaţionale cu ajutorul serviciilor de comunicaţii oferite de Romtelecom.