Digi Kft., filiala din Ungaria a Digi Communications N.V. care deține în România grupul Digi | RCS & RDS , a lansat azi serviciile de telefonie mobilă în Ungaria prin propria rețea. Rețeaua a fost implementată în urma unui amplu proces de investiții, planificare și implementare, derulat în ultimii 4 ani.

Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicații fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) și mobile (telefonie și date mobile), televiziune prin satelit (direct to home – DTH). Rețeaua Digi Mobil din Ungaria înglobează cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile, utilizând standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generație. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul are în plan o evoluție rapidă către viitorul comunicațiilor mobile, intenționând să dezvolte și serviciile viitoare 5G.

Odată cu lansarea serviciului pe piața învecinată, Digi Kft. introduce, în mod gratuit, două funcționalități 4G, disponibile și în rețeaua Digi Mobil din România, și care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile: VoLTE (voce peste 4G/LTE) și VoWiFi (voce peste WiFi).
Rețeaua Digi Mobil din Ungaria este într-o dezvoltare continuă, acoperirea urmând să se extindă în mai multe etape.

În această primă etapă de lansare a rețelei, Digi Kft. propune o ofertă promoțională valabilă până la sfârșitul anului, destinată clienților persoane fizice Digi / Invitel⃰ care dețin cel puțin un serviciu (de comunicații fixe sau televiziune prin satelit – DTH), fără alte condiționări. Oferta este disponibila pe site-ul Digi.hu.
În plus față de oferta de servicii, operatorul pune la dispoziția clienților săi și o gamă de terminale selectate din portofoliile celor mai fiabile și renumite branduri de profil, acestea putând fi testate în majoritatea magazinelor Digi. Încă de la lansarea serviciilor de telefonie mobilă pe această piață, Digi va pune la dispoziția clienților săi și ai Invitel gama de telefoane mobile sub brandul propriu, Digi C1, Digi R1 și Digi K1. Acestea au fost special dezvoltate pentru a răspunde nevoilor clienților atât din perspectiva calității, cât și din cea a prețului.

Digi Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București, cu operațiuni în Ungaria, România, Spania și Italia. Digi Kft este unul din principalii operatori din Ungaria, fiind lider pe segmentul serviciilor de televiziune prin cablu și deținătorul uneia dintre cele mai moderne rețele de fibră optică. Prezent pe această piață din 1998, Digi a pus la dispoziția clienților cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și, începând de azi, al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru sute de mii de clienți, care au dobândit astfel un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate. ⃰ În mai 2018, Digi Kft. a finalizat achiziționarea societății Invitel Technocom Távközlési Kft., operator cheie pe piața maghiară de telecomunicații.