Huawei a prezentat printre planurile sale de viitor la European Innovation Day 2019 și viitorul industriei Telecom, afirmând că se pregătesc pentru 6G în 2030.

După ce majoritatea țărilor vor trece la 5G, de prin 2024 vor apărea tehnologiile 5G+ și din.2030 vom vorbi despre 6G.

Rețeaua de următoarea generație va avea caracteristici tehnice la care doar visăm acum. Vitezele vor urca la 1Tbps, fata de 1Gbps la 5G, iar latența va scădea sub 0.1 ms. De asemenea, 6G ar trebui să suporte o densitate de 100 de deviceuri conectate pe metru pătrat, pentru un univers IoT. Acest lucru va permite o următoare revoluție tehnologică, cu servicii noi.

După ce va apărea 5G+, operatorii Telecom vor începe din 2026 să pregătească 5G++ și din 2028 vor face trecerea spre 6G.

Mérouane Debbah, director of the Mathematical and Algorithmic Sciences Lab Huawei, a explicat că acum vorbim despre un ecosistem IoT al obiectelor conectate la internet, dar din 2030 vom vedea un ecosistem al inteligențelor conectate.

Huawei se vede deja ca lider al industriei Telecom 6G, cel puțin așa cum este astăzi un lider al 5G. Compania a recunoscut însă că deocamdată doar explorează conceptul de 6G și încearcă să găsească teoretic cum va fi rețeaua de următoarea generație.

IEEE a trasat de asemenea deja câteva linii privind 6G. Ei speculează că pe modelul blockchain, rețeaua 6G a putea avea utilizatorii pe post de noduri de conectare, într-un mod random și securizat. De asemenea, se pare că 6G va avea nevoie de frecvențe mai scăzute care sa suporte capacitățile mari de date transmise.

Exact fum 5G are nevoie de mai multe antene pentru acoperirea mai bună în orașe, la fel 6G va avea nevoie de mult mai multe antene și evident asta va crea mari probele, atât de cost, cât și privind aprobările necesare.

Huawei a stabilit o comisie de cercetare 6G, cu sediul la Nisa (Sophie Antipolis) care va analiza toate aspectele 6G. Până la ora actuală, rivali precum Samsung, Nokia și Qualcomm au vorbit ocazional despre 6G.