Huawei, cel mai important furnizor de soluții telecom pe piața locală, va trimite și anul acesta studenți români la specializare în China. Sunt opt studenți de la Universități tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, iar programul a fost intitulat “Telecom Seeds for the Future”.

Huawei-HQ

Pe durata programului, studenții români vor participa la cursuri de limbă și cultură chineză și la cursuri de formare profesională în cadrul sediului central al Huawei Technologies din Shenzen, vor avea acces la cele mai noi tehnologii pentru a înțelege tendințele actuale ale industriei IT&C, precum și de a explora orașe din China, beneficiind de o experiență multiculturală.

Proiectul este susținut și de autoritățile din cele două țări. Principalul obiectiv al acestui program îl va reprezenta vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii vor beneficia de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și vor avea acces la tehnologie de ultimă generație. Cei opt studenți au efectuat un stagiu de practică și internship în cadrul Huawei România, fiind aleși datorită rezultatelor foarte bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfășurării proiectelor interne din companie, dedicate lor.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!