Orange România promite o acoperire 4G 100% la nivel urban. Sunt 20 de ani de la lansarea rețelei, iar operatorul marcează și trei ani de la lansarea tehnologiei 4G.
Credit foto: © Yuriy Merzlyakov | Dreamstime.com – 4G
De la lansarea serviciului Orange 4G la nivel național în 2014, traficul de date la viteze 4G a crescut de 128 de ori, demonstrând nevoia tot mai ridicată de conectivitate. Traficul 4G a crescut de patru ori în Q1 2017 vs Q1 2016. La 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienți utilizau serviciile Orange 4G, dublu față de primul trimestru din 2016. Toate acestea au fost susținute de creșterea vânzărilor de smartphone-uri și de dispozitive conectate la smartphone (smartwatch-uri, brățări fitness, roboți, ochelari VR, Apple Airpods și căști cu asistent personal), precum și de extinderea în ritm alert a acoperirii serviciilor 4G oferite de Orange.
Zonele unde serviciile 4G înregistrează în mod constant cele mai mari vârfuri de trafic sunt București, Cluj, Iași, Sibiu și Mureș. Intervalul orar cu cele mai mari creșteri de trafic este cuprins între ora 20:00 și ora 22:00, iar această tendință se menține încă de la lansarea serviciilor 4G. Cele mai populare categorii de aplicații și de conținut pentru care utilizatorii folosesc serviciile 4G sunt : 39% streaming, 47% browsing, 5% din trafic este înregistrat de aplicațiile de messaging.
În acest moment, rețeaua Orange 4G este prezentă în 7585 de localități. Calitatea serviciilor este certificată internațional, Orange a primit pentru al treilea an consecutiv certificarea pentru cea mai bună rețea din România, din partea auditorului independent LCC International.
Treaba cu toate G-urile acestea este că acoperă în mare parte doar partea outdoor și acolo depinde de cât de aglomerată celula.
Pe interior 4G+ e doar un vis umed care funcționează doar lângă fereastră (indiferent de materialul din care este construită casa/blocul).