Orange România a anunțat de astăzi Business Internet Security, un serviciu pentru companii care permite protejarea conexiunii la Internet și eliminarea unor atacuri și intruziuni externe. Arhitectura este construită de Orange în parteneriat cu Ampec și bazată pe noua generație de firewall Fortinet.

orange business internet

Sistemul încearcă să detecteze în timp real amenințările și să prevină încercările de intruziune, scanează și blochează virușii, detectează și blochează mailurile spam, protejând instantaneu atât calculatoarele și serverele din rețea, cât și dispozitivele mobile ce utilizează Internetul.

Serviciul Business Internet Security nu necesită instalarea unor echipamente dedicate la sediul companiei. Traficul este monitorizat și scanat în profunzime pentru a identifica semnături malițioase direct în cloud-ul Orange și ajunge în rețeaua clientului deja filtrat. În acest fel, companiile beneficiază de o putere de procesare superioară a datelor, altfel costisitoare, precum și de creșterea securității și a productivității, la un cost semnificativ redus față de soluțiile clasice.

Serviciul are o interfață web unde administratorii de rețea pot vizualiza în timp real activitatea mecanismelor de securitate și pot ajusta setările.

Business Internet Security se adresează în special companiilor cu 50-250 de angajați care utilizează serviciul de date Orange. Serviciul este disponibil în trei pachete – Professional, Standard și Basic – ce pot fi personalizate cu opțiuni adaptate la dimensiunea companiei, nivelul de protecție dorit sau modul în care sunt utilizate conexiunile la Internet.