RCS RDS, grupul telecom românesc care a acumulat datorii masive în ultimii ani, a obținut finanțare din două surse care îi permite să continue activitățile. Compania mamă, Cable Communications Systems NV, a emis obligațiuni în valoare de 350 de milioane de euro, iar RCS RDS a obținut un credit sindicalizat de 375 de milioane de euro de la șase bănci.

digi-rcs

Emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane euro s-a făcut cu scadență în 2023 și o dobândă anuală de 5%. Consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea a fost format din : J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societé Generale, UniCredit, BT Capital Partners și Raiffeisen.

Creditul contractat este în valoare totală de până la 1,687 miliarde lei, format din trei facilități de credit. Băncile finanțatoare ale contractului de împrumut sunt: Citibank, Bancă Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen și UniCredit.

Sumele obținute că urmare a acestor două operațiuni de finanțare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligațiunilor în valoare totală de 450 milioane EUR cu dobândă anuală de 7,5% emise de Cable Communications Systems în 2013, precum și unor facilități contractate de RCS & RDS S.A. în 2015 și, respectiv, 2016.

Avocații emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer și PeliFilip. Băncile finanțatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance și Kinstellar.