Vodafone România a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul iulie-septembrie 2015, al doilea al anului fiscal, conform cifrelor grupului. Veniturile au fost 172,9 milioane de euro, comparat cu 167,6 milioane de euro anul trecut în aceeași perioadă. Numărul de clienți Vodafone a crescut cu 546.371, una din cele mai mari creșteri pe piața locală.

Vodafone a ajuns acum la peste 9 milioane de clienți, din care 8,432 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile. ARPU mobil (indicele veniturilor per utilizator) a ajuns la 6,2 euro în ultimele trei luni.

La 30 septembrie 2015, abonații serviciilor Vodafone reprezentau 40,7% din bază de clienți, iar utilizatorii cartelei prepaid Vodafone, 59,3%. Utilizatorii serviciilor prepaid au crescut cu 0,8 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Consumul de date mobile a crescut cu 135,6% în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rata de penetrare a smartphone-urilor în bază de utilizatori a crescut cu 7 puncte procentuale în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2015, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 63% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!