Vodafone România a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea, încheiat la 31 decembrie 2015. Veniturile din servicii au atins 173,9 milioane de euro, comparat cu 166 de milioane în aceeași perioadă a anului 2014.

vodafone

Operatorul a anunțat un număr total de 9.101.292 de clienți, dintre care 8.463.213 utilizatori ai serviciilor mobile, iar ARPU mobil a fost 6,2 euro. Consumul de date mobile a crescut cu 129,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Rata de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori a crescut cu 8,4 puncte procentuale în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2015, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 44%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

La 31 decembrie 2015, abonații serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienți, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59%. Numărul utilizatorilor serviciilor pre-plătite a scăzut cu 0,3 puncte procentuale față de trimestrul anterior.

Utilizatorii noștri continuă să se bucure de experiență furnizată de rețeaua noastră performantă, cu o creștere a consumului de date de aproape 130% și un avans susținut al vanzărilor de smartphone-uri în rețeaua noastră Supernet 4G, care a fost din nou certificată de către un auditor independent pentru cele mai bune rezultate pentru voce și date, între toți operatorii din România

– Ravinder Takkar, president & CEO, Vodafone România.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!