Telekom a anunțat astăzi într-o nouă conferință online oferta specială Smart TV Stick, cel mai ieftin abonament smart la televiziune. Practic este doar un dispozitiv de tip Chromecast, care se pune pe mufa HDMI a televizorului și oferă acces la 47 de canale TV, plus HBO Go, Youtube și alte aplicații.

Oficialii Telekom Romania au discutat despre schimbările de comportament datorate carantinei: media de urmărire TV a crescut puternic, în medie 7 ore pe zi, conform unui studiu ARMA Reports. Aproape 70% dintre cei interogați au spus că se uită în principal pentru știri. Dar în același timp, tot mai mulți oameni folosesc steaming-ul să vizioneze filme, o creștere de 31%. Tinerii de 18-35 de ani folosesc masiv servicii precum Netflix, HBO Go, Amazon Video, Disney+ (creștere de 61%). Tinerii nu mai urmăresc aproape deloc televiziunea clasică, doar pentru meciuri de fotbal.

În mod normal, oamenii petrec 5 ore / zi la televizor. Casele românilor au în mare majoritate cel puțin două televizoare (71%). Sunt în România peste 10,3 milioane de televizoare cu ecran plat, precum și 3.3 milioane de televizoare Smart TV, plus 2.7 milioane de televizoare cu tub catodic care mai funcționează.

ads

Studiul realizat la început de an de Telekom arată că românii vor televizoare inteligente, fără fire și cabluri, fără instalare complicată, care să aducă acces la aplicații. Cam 86% dintre români vor un serviciu de televiziune fără a instala cabluri suplimentare în casă și fără a da găuri în pereți. Circa 83% își doresc un serviciu simplu de configurat, pe care și-l pot instala singuri, fără ajutorul unui technician. Iar 78% vor să își transforme televizorul cu ecran plat într-un televizor Smart, care se poate conecta la Internet.

Așa că Telekom a lansat astăzi Telekom Smart TV Stick, televiziunea de bază cu 9,99 lei pe lună, cu 47 de canale de bază, HBO, Youtube și altele. Nu trebuie să fi client Telekom Romania pentru a beneficia de această ofertă. Este un dispozitiv de tip Chromecast, cu conectare pe portul HDMI al televizorului. Plus aplicații de muzică.

Dispozitivul se poate conecta direct prin HDMI la televizor, iar apoi se controlează din telefonul smart al utilizatorului. Dar după setare poți folosi telefonul normal, nu se face streaming de pe el. Dar poți porni sau controla aplicații de pe telefon. Dispozitivul Google Chromecast preia conținutul canalelor TV incluse în oferta Smart TV Stick sau pe cel din aplicațiile compatibile cu telefonul, precum HBO GO, Spotify sau YouTube, și îl redă pe televizor, cu un singur click, prin funcția “cast”. Pentru a folosi Chromecast-ul este nevoie de un televizor cu conexiune tip HDMI, internet prin fibră optică și un cont Google activ, necesar configurării inițiale a dispozitivului, plus conturi active pe aplicațiile de streaming preferate (ex: HBO GO, Telekom TV, Spotify). De asemenea, dispozitivul redă pe ecranul televizorului și fotografiile, clipurile video sau melodiile preferate de pe telefonul mobil. El poate fi utilizat pe orice tip de televizor care respectă condițiile menționate mai sus. Noua ofertă Smart TV Stick este disponibilă începând de astăzi, 6 aprilie, în două variante de preț: la 2 euro/lună (aprox. 10 lei), cu 47 de canale incluse și la 5 euro/lună (aprox. 24 de lei), cu 71 de canale, incluse timp de 24 de luni. Dispozitivul Chromecast este oferit în chirie cu reducere 100% pe întreaga perioadă contractuală.

În plus, clienții care se abonează în perioada 6 aprilie 2020 – 17 mai 2020 la serviciul de televiziune de la Telekom beneficiază de 50% reducere din costul abonamentului timp de 6 luni, HBO și HBO GO incluse 12 luni și de oferta Smart TV Stick, fără costuri suplimentare, împreună cu livrarea gratuită la domiciliu a dispozitivului Google Chromecast.

Deocamdată, 180 de magazine Telekom rămân deschise, clienții păstrează distanța, sunt dezinfectate continuu. 50 de magazine din Mall-uri au fost închise.

Aproximativ 34% dintre clienți s-au mutat pe canale digitale sau call-center direct. Vânzările Smart WiFi au crescut în perioada asta cu 60%.