Vodafone a pregătit cu adevărat un mega-eveniment pentru lansarea serviciilor 3G pe 900 MHz în România, care au fost lansate cu acoperire de nivel național din câte au declarat oficialii operatorului. Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone România a spus în deschidere că decizia de investiție în această nouă rețea a fost luată în ciuda faptului că “economia românească trece printr-unul dintre cele mai grele momente din istorie”. Și de asemenea pentru că broadband-ul poate fi un factor de relansare pentru economie.

Vodafone lansează 3G pe 900mhz

“Facem parte dintr-o industrie care se dezvoltă și merge mereu pe drumuri noi, așa că trebuie mereu să stai în frunte” – a explicat Liliana Solomon. De acum încolo, 90% din populația României are acces la Internet mobil de mare viteză, între 10 și 12.000 de localități acoperite, a spus directorul executiv Vodafone România.

Echipamentele 3G pe 900 MHz sunt furnizate de chinezii de la Huawei.

(wow) Unboxing Huawei P20 pro + video ->>>

Liliana Solomon, Vodafone

Avantajele sunt mai ales pentru companii, care acum pot avea angajați mobili mai eficienți, dar și acces la servicii și aplicații noi, datorită acoperirii naționale 3G, 7.2 Mbps. Dar și pentru utilizatorii particulari. Pentru aceștia există și o cartelă prepaid cu acces 3G – pentru concedii, deplasări de Sărbători și delegații reușite, a mai adăugat Liliana Solomon.

“Lucrăm de multe luni la acest proiect”, a explicat Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Vodafone. El a prezentat studii privind penetrarea PC-ului în România, apreciind că mulți din cei din zona rurală nu aveau un PC pentru că nu exista conexiune la Internet disponibilă.

Opțiuni la cartela prepaid de Internet 3G:

– 10 zile cu 0,5 GB – 5 euro (maxim 3,6 Mbps).
– 10 zile cu 1GB – 7 euro (maxim 3,6 Mbps).
– 30 de zile cu 1GB – 10 euro (maxim 3,6 Mbps).
– 30 de zile cu 2GB – 14 euro (maxim 3,6 Mbps).
– 30 de zile cu 4GB – 20 de euro (maxim 7,2 Mbps).
– 30 de zile cu 8GB – 30 de euro (maxim 21,6 Mbps).

Vodafone a povestit și despre parteneriatul cu SMURD, o chestie pentru care merită felicitări.