Nu este o noutate, dar în ultimii ani am asistat la crearea unui nou trend, inclusiv în România: externalizarea serviciilor IT. S-a vorbit mult despre asta, însă înainte de criza economică nimeni nu lua în considerare serios serviciile de acest gen. În ultimii ani, datorită succesului unor proiecte similare și a constrângerilor financiare prin care au trecut firmele interesul pentru servicii IT a fost tot mai mare. De asemenea, au apărut tot mai multe firme care oferă servicii IT complete.
externalizarea serviciilor IT_edited

Sursa foto.

Externalizarea serviciilor IT

Conform studiilor de specialitate, investițiile în servicii IT vor crește în 2016. Dacă piața globală de IT va crește doar cu 1% anul acesta, zona de servicii IT va crește cu 3.7 procente, conform Gartner. Să vă explic mai jos și din ce cauză…

Pe scurt, fără bătăi de cap: specialiștii în externalizarea serviciilor IT preiau cât mai mult din sarcinile și problemele departamentului de profil din companie, oferind beneficii pentru activitatea curentă, beneficii de costuri și susținerea mai activă a core-business-ului companiei. Departamentul intern înseamnă costuri foarte mari, începând cu salariile și terminând cu achizițiile speciale recomandate de oamenii din companie. Din câte știu eu, multe firme au consumat bani și resurse în direcții greșite mergând pe mâna unor specialiști. S-a pierdut timp în nenumărate ședințe pentru a înțelege necesitatea achiziției. Apoi s-a descoperit că, inevitabil tehnologia a evoluat și cele cumpărate au fost, cu toată buna intenție, inutile. Pentru că așa este, din ce în ce mai greu putem să ţinem pasul cu toate noutăţile şi schimbările pe care suntem nevoiţi să le integrăm în afacerile noastre, astfel încât să rămânem competitori activi pe segmentul nostru de piaţă.

Totuși, puteți apela la o companie specializată în servicii IT și puteți vedea ce vă poate oferi. Managementul companiei se poate concetra pe dezvoltarea afacerii, pe core-business, lăsând deciziile legate de departamentul IT pe mâna specialistului.

Începutul unui an reprezintă cel mai bun moment pentru a analiza şi regândi strategia de business, evitați problemele cu care v-ați confruntat sau pe care le-au avut companiile similare. În România este tot mai mare deficitul de personal bine pregătit, care să rezolve cu adevărat problemele companiei. Cei care înțeleg foarte bine tehnologia nu au cunoștințe de business. Trebuie găsit un echilibru între nevoia de a avea cea mai nouă tehnologie la dispoziție și posibilitățile financiare de a investi în tehnologie.

Odată ce începeți să întrevedeți beneficiile pe care le aduce externalizarea serviciilor IT puteți apela cu încredere la această variantă, aşa cum sugerează şi echipa UpTime-IT. Pe scurt, este vorba despre posibilitatea reală de a salva timp şi bani. Reduceţi riscurile IT la minimum, beneficiaţi de consultanţă specializată, supraveghere şi intervenţie de specialitate în baza unui contract. Remote sau cu intervenţii rapide la sediu firmei voastre.

Furnizorii serviciilor externalizate IT au competenţa de a interveni eficient în cazul apariţiei unor defecţiuni atât pe segmentul software (reinstalarea sistemelor de operare, optimizări, devirusări, defragmentări), cât şi hardware (staţii de lucru, servere).

În concluzie, externalizarea serviciilor IT poate reprezenta şi pentru voi, în acest an, o soluţie optimă (nu una de compromis) care vă va lăsa timpul necesar să vă ocupaţi de business-ul principal, cel care aduce bani în firmă. Uitați rapid de problemele legate de „omul de la IT” care nu mai face faţă sau noul specialist care trebuie intervievat și eventual angajat. Avantajele sunt evidente – un pachet complet de servicii personalizate, realizate de specialişti în domeniu, cu o experienţă notabilă în spate, costuri reduse şi fără zeci de interviuri de angajare.