Diviziile de PC-uri de la Toshiba, Fujitsu și Vaio s-ar putea reuni într-o singură companie, conform unui zvon lansat azi. Chestia e că vânzările de computere scad, nu cu mult, dar trendul este negativ. Lenovo domină piața, iar Acer și Asus se concurează reciproc. 

laptop

Discuția este la nivel de zvonuri, totuși, este adevărat că Sony au vândut divizia Vaio pentru că nu vedeau vreo șansă de relansare. Piața de laptopuri premium este stabilă și se câștigă bani, dar sunt prea puține unități vândute ca să conteze pentru un gigant de nivelul Sony.

Fujitsu pierde teren cu cât trece timpul și nu au venit cu modele noi și tehnologii noi, mizând tot pe piața business, care se orientează spre preț nu spre calitate.

Toshiba stă cel mai bine și este printre cei mai activi jucători, dar o comasare de acest gen i-ar putea aduce beneficii.

Companiile japoneze ar putea fi păstra doar brandul Vaio, dacă zvonurile sunt reale.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!