HTC, care nu merge deloc bine ca afacere, va începe să producă telefoanele în regim outsourcing, cel puțin pentru modelele ieftine sub brand Desire. Cine mai ține minte acum că HTC Desire era vârf de gamă atunci când a apărut? Numai bloggerii nostalgici… Cred că Desire și Magic au fost primele terminale care au arătat că iPhone poate fi concurat, modele care au deschis piața într-un moment în care Nokia domina tot și Samsung era departe în urmă. 

htc desire pret ieftin

HTC merge în continuare pe pierdere, este al treilea an în care scad vânzările și nu reușesc să revină în profit, deși terminale bune au tot lansat. Valoarea acțiunilor a scăzut cu 86% față de momentele de glorie din 2011. Pe-atunci crescuse și în topurile vânzărilor și în topul încasărilor realizate, dar în ultimii trei ani a tot scăzut și nu cu puțin.

Companiile chineze Compal și Winghtech vor produce terminalele HTC buget, iar acest lucru va permite o reducere a costurilor și o mică marjă de profit pentru taiwanezi. Acum rămâne să și vândă acele modele, dat fiind faptul că piața low-cost este tot mai aglomerată, invadată de tot felul de produse.

ads