Vânzările de smartphone merg în continuare slab pentru marile branduri din industrie. Despre Samsung aflăm mai multe zilele următoare, dar se pare ca nu și-au revenit față de anul anterior și păstreză trendul negativ. HTC a anunțat deja scădere și noi pierderi, iar Sony face primii pași spre vinderea diviziei de senzori de imagine.

scadere

Samsung. Liderul industriei ar putea anunța o creștere a profitului operațional pe trimestrul trei, după ce anul anterior a fost pe scădere. Dar în același timp marjele de profit au scăzut. Analiștii sunt de acord că nu vor avea rezultate pozitive pe linie și nu vor putea liniști investitorii. Vânzările modelelor de top nu au atins cote record ca în alți ani, iar costurile de producție au crescut cu mutarea spre sticlă/metal comparat cu modelele din plastic. De asemenea, nu au o divizie care să fi avut creștere spectaculoasă, care să acopere restul rezultatelor.

HTC. Cred că este al treilea sau al patrulea an de scădere pentru compania taiwaneză, care nu reușește să revină. Ultimul succes a fost cu One M7, dar nu au reușit de atunci să mai aducă un suflu nou. Restul experimentelor au cam eșuat, iar anul ăsta fac mai multă paradă cu ochelarii VR HTC Vive, care nu vor aduce încasări mai mari. Compania a avut pe trimestrul trei pierderi de 137 milioane de dolari, iar acum vor începe să concedieze din angajați. Au în pregătire terminale noi, să vedem după lansare.

Sony. Teși teoretic ar trebui să concureze liderii industriei și să câștige teren, Sony are mai mult probleme cu divizia de telefoane și nu reușește nici vânzări spectaculoase, dar nici nu vor să renunțe la ea. Au renunțat la planul să o vândă. Acum însă am aflat de un alt proiect, mai fantezist. După ce au reușit să facă cei mai buni senzori de imagine, Sony a reorganizat compania, iar divizia devine independentă. Ceea ce înseamnă că nu pot urma decât două consecințe – listarea pe Bursă sau vânzarea. Mă rog, este un proces de reorganizare la Sony, au aranjat divizia de televizoare, partea de producție și acum partea de componente.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!