Câteva știri pe scurt, cam de luni dimineața așa, fără mare spectacol, dar sunt informații interesante pe care le puteți comenta mai jos.

Credit foto: © Vladimir Gladcov | Dreamstime.com
Credit foto: © Vladimir Gladcov | Dreamstime.com

Știri pe scurt

– Apple a negociat cu Daimler și BMW un parteneriat pe auto, dar nu a fost găsit un acord. Așa că gigantul american face și în Europa ce face în US: va recruta oamenii de la rivali.

– soluția Kaufland pentru a circula cu mașina electrică prin țară

– giganții industriei smartphone au parte de o competiție neașteptată: smartphone-ul de nivel flagship la prețuri de 400 de dolari.

– Într-o lume în care startup-urile cu potențial au nevoie de validarea pieței și cât mai multe oportunități de dezvoltare, Metavallon și Ericsson lucrează împreună la programul „The Accelerator” cu scopul de a crea atât o legătură mai strânsă între startup-uri și piață, cât și a pregăti antreprenorii pentru succes. Este un program riguros de 4 luni pentru accelerarea startup-urilor și oferă fondatorilor oportunitatea să-și creeze o prezență pe piață, un business stabil cu rezultate bune, într-un timp scurt. Programul va oferi o serie de servicii și instrumente esențiale pentru dezvoltarea startup-urilor, beneficii în valoare de peste 220.000 de dolari și fonduri de tip pre-seed de câte 22.000 de euro.

– Allview a lansat zilele trecute ochelarii Visual VR, echipamentul care te transpune în realitatea virtuală pe care o poți controla fără butoane externe, exclusiv prin mișcările capului. Ochelarii Visual VR funcționează împreună cu numeroase modele de telefoane inteligente marca Allview. Ochelarii Visual VR2 sunt la precomandă, la prețul de 159 de lei, iar livrările vor începe din a doua jumătate a lunii mai.

– Sony a primit un număr record de cinci distincții din partea asociației Technical Image Press Association, în cadrul ediției din 2016 a competiției TIPA Awards: cel mai bun dslr entry level: A68, cel mai bun mirrorless CSC Professional, A7r II, cel mai bun obiectiv CSC Prime, SEL85F14GM, cea mai bună cameră compactă full-frame, RX1R II, cea mai bună cameră de acțiune: HR-AS50.