Huawei România susține din 2020 programul ”Ora de Net” al organizației Salvați Copiii, proiect care cuprinde seria de conferințe online pentru familii „Copilăria în era digitală”, menite să îi ajute pe părinți să își protejeze copiii de riscurile la care aceștia sunt expuși atunci când petrec timp online.
În cadrul acestor conferințe, specialiști din domeniul digital, psihologi și specialiști în parenting dezbat subiecte ca știrile false, cyberbullying-ul, efectele timpului excesiv petrecut online, dar și fenomenul ”școala online”. Proiectul este menit să informeze și să ghideze părinții în lupta cu riscurile online pentru cei mici, riscuri care au devenit tot mai mari odată cu izolarea și distanțarea socială cauzate de pandemia Covid-19.
Mai mult ca oricând, în această perioadă este nevoie de creșterea gradului de digitalizare în România și în lume. Industrii critice precum medicina și educația vor beneficia de un boost important și de îmbunătățiri mult-așteptate și absolut necesare, în contextul noilor nevoi de distanțare socială și protecție, concomitent cu menținerea conexiunii și comunicării interumane și inter-organizaționale.
Digitalizarea aduce, însă, și o serie de riscuri, în special pentru categoriile vulnerabile, cum sunt copiii și adolescenții. Numeroase studii arată că timpul în exces petrecut în mediul online poate avea efecte negative asupra bunăstării emoționale și dezvoltării psihosociale ale copiilor.
Seria de conferințe “Copilăria în era digitală” s-a deschis în data de 31 iulie cu o dezbatere online despre știrile false, alături de doctorul Ileana Rotaru și blogger-ul Cristi China și a continuat cu workshop-ul despre cyberbullying din data de 4 August, alături de psihoterapeutul Andrei Chișcu și de blogger-ul și omul de radio Alex Zamfir. Seria de evenimente a stârnit deja un mare interes in rândul părinților și s-a bucurat de peste 1500 de înregistrări online de participare, până la acest moment, din partea părinților preocupați activ de siguranța și integritatea psihologică a copiilor și adolescenților în mediul online.
Mi-a placut articolul, multumesc pentru sfaturi!
 
Fiecare generatie are riscurile si avantajele ei, acum depinde f mult de fiecare parinte in parte cum considera sa-si educe mai bine copiii, dar bineintels, ca depinde f mult si de copil cum percepe educatia primita de la parinte.