Din întâmplare (sau nu), ies bine în căutările legate de Transfer.ro. Le-am scris să le propun o colaborare, dar sunt sigur că mailul meu a ajuns în junk și de-aia a fost ignorat total. Cam jumătate dintre cei care aterizează pe blog caută să afle “cum funcționează Transfer.ro”. Păi, pot eu să rămân indiferent? Să le spunem oamenilor cum funcționează. Tutorial.

Cum functioneaza transfer.ro

UPDATE (02.06.2013) – o veste importanta pentru utilizatorii Transfer.ro:

Transfer.ro a lansat astazi oficial versiunea 4G, intreprindere ce permite transferul de fisiere de pana la 4.7GB, investitia in dezvoltarea noului transfer.ro ridicandu-se la aproximativ 80.000 de euro in ultima jumatate de an. Pentru a confirma siguranta serviciului, transfer.ro a fost supus unui audit de securitate realizat de echipa Cyber Smart Defence.
Dezvoltarea noului Transfer.ro a presupus investitii in programare si design, achizitionarea de hardware (pentru dublarea capacitatii de stocare), diversificarea serviciilor de colocare, cresterea capacitatii de interconectare cu principalii provideri de internet din Romania si Europa.

Via Refresh.ro/

Click pe poză pentru mărire. Site-ul funcționează ok dacă ai conexiune bună la Internet și dacă ești atent ce faci acolo. Apropo de asta, ca să transferi mai multe fișiere la un loc, trebuie să le adaugi într-o arhivă. Să le faci zip, sau cum spunem noi, să le zipuiești. Știi cum se face o arhivă? Dacă nu, am să-ți povestesc eu.

Cum se face o arhivă?

Păi, în general, oamenii folosesc pentru arhive WinRAR. Mai sunt WinZip, 7Zip pe care îl recomand și multe altele. Odată instalat un astfel de soft, dai click dreapta pe folder și zici să-l adauge în arhivă. E de preferat să fie zip. Ca în poza de mai jos.

Cum se face un zip

Mai trebuie doar să fii atent unde o salvează și săi zici să o salveze pe desktop.

Cum funcționează Transfer.ro?

Păi practic Transfer.ro funcționează simplu:

1) În primul câmp, scrii adresa de e-mail a persoanei care trebuie să primească emailul:

Cum functioneaza Transfer.ro (I)

Poți introduce pe Transfer.ro pînă la cinci adrese.

2) Scrii numele tău (opțional poți introduce emailul, dar nu e cazul).

Cum functioneaza Transfer.ro

3) Incarci fișierul ZIP. Apeși Browse și cauți fișierul dorit:

Cum functioneaza Transfer.ro

4) Nimerești codul de securitate. Dap, nici eu nu îl văd bine… dar e nevoie, e o protecție necesară.

După ce apeși Upload, începe încărcarea. Eeee, măi băieți, de câteva ori s-a încărcat de s-a rupt și Transfer.ro n-a funcționat deloc. Au fost însă și momente când a mers perfect. Și am primit și poze prin Transfer.ro.

Cam așa funcționează transfer.ro. Nu vă merge? Încercați un site concurent 😉

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată